Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ρίχνουν τον Μητσοτάκη και φέρνουν τον Μεϊμαράκη;


 


Κυκλοφορεί πολύ έντονα στο παρασκήνιο το ενδεχόμενο καθαίρεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και την επιστράτευση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ως νέου Πρωθυπουργού, που θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Η περίπτωση Μεϊμαράκη, θεωρείται ιδανική, αυτή την στιγμή, για πολλούς λόγους. Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, έχει κάνει το πολιτικό του «μεταπτυχιακό» στις Βρυξέλλες, γνωρίστηκε με το βαθύ κράτος της Ευρωπαϊκής ένωσης και έχει λάβει το ok για περαιτέρω ρόλους.

Είναι ενωτικός και ήπιων τόνων, σε σχέση με την Αριστερά, μπορεί να επαναφέρει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του πατριωτικού χώρου πίσω στο γαλάζιο μαγαζί και κατανοεί, πως η Ελλάδα, βαδίζει σε νέα πτώχευση που θα απαιτήσει από την πολιτική τάξη ευρύτερες συναινέσεις επάνω στην οικονομία.

Επίσης, αυτή η κίνηση, κλείνει το μάτι και προς στους Κινέζους, αλλά και τους Τούρκους, για «έντιμες» συνομιλίες. Ας μη ξεχνάμε, ότι ο Καραμανλής, είναι κουμπάρος του Ερντογάν και ο άνθρωπος που επέτρεψε επί των ημερών του, να επισκεφτεί ο Σουλτάνος τη Θράκη μετά από 52 χρόνια. Ο Καραμανλής, ήταν αυτός που άνοιξε την κερκόπορτα στο Πολιτικό Ισλάμ και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, να βάλουν το πόδι τους για τα καλά στη Θράκη.

Ο Μητσοτάκης, μετά το σκάνδαλο παιδεραστίας Λιγνάδη, βρίσκεται στο καναβάτσο και μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την πτώση του. Ορισμένοι μέσα στη ΝΔ, λένε, πως είναι καιρός να τεθεί διακριτικά στον Κυριάκο το θέμα της νοθείας των εκλογών στις εσωκομματικές του 2016, όπου είχε αναδειχθεί πρόεδρος με 50.000 μη ταυτοποιήσιμες ψήφους.

Οι πληροφορίες λένε, πως έχει βολιδοσκοπηθεί και ο Τσίπρας γι’ αυτό το σενάριο και δείχνει αρκετά ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική στο γαλάζιο στρατόπεδο. Θα μπορέσει να πετάξει από πάνω του την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και να κλείσει αυτή, χωρίς απώλειες για τον ίδιο και το κόμμα του.

Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, θα τρέξουν με ταχύτατους ρυθμούς από εδώ και πέρα. Η Κυβέρνηση, είναι στον αέρα, η νέα πτώχευση της χώρας προ των πυλών, οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και η φετινή τουριστική περίοδος, μάλλον θα είναι χειρότερη από την περσινή και θα αποτελειώσει τον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα. Τα lockdown, έχουν καταστρέψει την οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η πολιτική τάξη της χώρας, μπροστά στο χάος που βλέπει να έρχεται, δείχνει να επιλέγει μία ασφαλή λύση για το πρόβλημα. Την λύση, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη…

 

Πηγή: https://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.