Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Μήπως πίσω από αυτό το αθώο ατύχημα στο ΣΟΥΕΖ κρύβεται ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ αποκλεισμού της στρατηγικής αυτής διώρυγας;


 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όποιος ελέγχει τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου και την την διώρυγα του ΣΟΥΕΖ πέτυχε να είναι πλανητάρχης γιατί ελέγχει τους διαδρόμους ναυσιπλοίας που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα με το ΑΙΓΑΙΟ, την Αν. Μεσόγειο , την Ερυθρά θάλασσα , και την έξοδο προς τον Ινδικό Ωκεανό που βρίσκεται σε άμεση σχέση με τα ΣΤΕΝΑ του Ορμούζ και τον Περσικό κόλπο.
" Διώρυγα του Σουέζ: Εντολή για αφαίρεση του φορτίου του Ever Given έδωσε ο Αλ Σίσι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι νέες προσπάθειες αποκόλλησης του τεράστιου δεξαμενόπλοιου Ever Given που έχει προσαράξει στη Διώρυγα του Σουέζ.

Όπως μεταδίδει το "Αλ Αραμπίγια" επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της Αρχής Διώρυγας του Σουέζ Οσάμα Ραμπία, εντολές για την αφαίρεση των εμπορευματοκιβωτίων του τεράστιου φορτηγού πλοίου "Ever Given" για να μπορέσει να επιτευχθεί η διαδικασία της αποκόλλησής του από τη Διώρυγα του Σουέζ, έδωσε ο αιγύπτιος πρόεδρος 'Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Το πλοίο βρίσκεται προσαραγμένο από την Τρίτη 23 Μαρτίου και για έκτη μέρα στο 151ο χιλιόμετρο της Διώρυγας του Σουέζ, έχοντας παραλύσει τη θαλάσσια δίοδο και αφήνοντας 321 πλοία εγκλωβισμένα. Οι αρχές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν το πλοίο με αφαίρεση άμμου και με τη βοήθεια ρυμουλκών, αλλά χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε γιατί ο γέροντας Παΐσιος έλεγε ( προέλεγε από την δεκαετία του 80-90) ότι οι Ρώσοι με τα επερχόμενα γεγονότα θα κατέβουν τροχάδην στην Μέση Ανατολή , Παλαιστίνη και μάλιστα σημείωνε ότι θα φτάσουν μέχρι την διώρυγα του Σουέζ;

Το ΣΟΥΕΖ είναι τόσο κρίσιμο όπως και τα δικά μας Δαρδανέλια.

Στις μέρες μας γίνονται πολλά στα παρασκήνια και εμείς τα μαθαίνουμε κατόπιν εορτής.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.