Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Βλάντιμιρ Πούτιν: «Οι Αμερικανοί μας περικυκλώνουν όπως οι ύαινες την τίγρη – Θα το μετανιώσουν πικρά»




 

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε τις «κόκκινες γραμμές» που δεν πρέπει να παραβιάσει η Δύση

Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

«Σαν ύαινες που περικυκλώνουν μια τίγρη» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες ΝΑΤΟϊκές χώρες αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση κατά την ετήσια ομιλία τους στην ρωσική Εθνοσυνέλευση.

Είπε επίσης ότι «το κάνουν αυτό χωρίς να υπάρχει λόγος και αυτοί που οργανώνουν τις προκλήσεις αυτές και απειλούν την Ρωσία θα το μετανιώσουν με τρόπους που κανείς δεν μετάνιωσε πριν».

Πρώτη φορά ο Βλάντιμιρ Πούτιν προχωράει σε τέτοιου είδους απειλές, καθώς πρόκειται για ηγέτη πολύ μετρημένο στις εκφράσεις του και σημαίνει πως πλέον τον έχουν φτάσει στο σημείο «μηδέν» οι Δυτικοί και ετοιμάζεται να αντιδράσει πολύ δυναμικά εάν η Δύση «διαβεί τον Ρουβικώνα».

Αναφερόμενος στο σχεδιαζόμενο πραξικόπημα στην Λευκορωσία κατά του προεδρου Λουκασένκο είπε πως «υπήρξε σχέδιο δολοφονίας και κανείς στην Δύση δεν το καταδίκασε ούτε καν το παρατήρησε. Η Ρωσία εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο και αν κάποιος αρνείται να το καταλάβει αυτό, η Ρωσία θα υπερασπιστεί την θέση της.

Όλοι έχουν συνηθίσει σε παράνομες κυρώσεις με πολιτικά κίνητρα για να επιβληθεί η θέλησή τους στους άλλους».
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ολόκληρη την ρωσική ισχύ αν η Δύση δεν κάνει πίσω

Είναι σαφές πως ο πρόεδρος Πούτιν είναι αποφασισμένος και γι αυτόν ο «κύβος ερρίφθη», μένει να φανεί ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των Δυτικών.

Θα επιδιώξουν την κλιμάκωση με κίνδυνο ακόμα και ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος ή θα αποφασίσουν να «παγώσουν» την κρίση;

Ακολουθεί όλη η ομιλία του Ρώσου προέδρου από το Sputnik:

Ο Ρώσος Πρόεδρος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν σκληρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας «Η προστασία των πολιτών παραμένει προτεραιότητα για τη Ρωσία»σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο
Πούτιν: «Μη διστάσετε να εμβολιαστείτε»

Ο Πούτιν μίλησε για τη σημασία του εμβολιασμού για όλους τους πολίτες και τους κάλεσε να μην διστάσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να αποκτηθεί ανοσία της αγέλης.
«Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε στους πολίτες φροντίδα υψηλού επιπέδου»

Μιλώντας για τον κορωνοϊό και τη σημασία του εμβολιασμού, τόνισε πως ο ιός δεν έχει ηττηθεί τελικώς και αποτελεί άμεση απειλη

Δίνοντας έμφαση στη σημασία του συστήματος υγείας, τόνισε πως είναι ανάγκη να ενσωματωθούν τεχνολογίες τρίτης γενιάς
«Θα ξεπεράσουμε όλες τις προκλήσεις» λέει ο Πούτιν

“Φυσικά, υπήρχε μεγάλο άγχος, αλλά προσωπικά πίστευα ότι θα ξεπεράσουμε σίγουρα όλες τις προκλήσεις. Οι πολίτες μας, η κοινωνία, το κράτος ενήργησαν υπεύθυνα και αλληλεγγύη, μαζί καταφέραμε να λάβουμε προληπτικά μέτρα»σημείωσε για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Η αναφορά Πούτιν στην οικονομία

Όσον αφορά την οικονομία, ο Πούτιν δήλωσε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να εξασφαλίσει μία προβλεψιμότητα στις τιμές μέσω μηχανισμών ρύθμισης της αγοράς.

“Η ανάπτυξη τριών αξιόπιστων και ασφαλών εμβολίων κορονοϊού από ρωσικά ινστιτούτα καταδεικνύει το αυξανόμενο επιστημονικό δυναμικό της χώρας

Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να έχει η επόμενη γενιά τις καλύτερες ευκαιρίες», υποσχέθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος
Η ρωσική κυβέρνηση θεωρεί την αύξηση του πληθυσμού του κράτους ως κορυφαία προτεραιότητα

“Η διατήρηση του πληθυσμού είναι η κορυφαία εθνική μας προτεραιότητα. Αυτή η προτεραιότητα καθορίζει όλες τις διατάξεις του ανανεωμένου συντάγματος”δήλωσε ο Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Πρόσθεσε δε πως η στρατηγική είναι να επιτευχθεί μια βιώσιμη αύξηση του πληθυσμού και να διασφαλιστεί ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής στη Ρωσία θα ανέλθει στα 78 έτη ως το 2030
Ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα σε ενέργεια και κλίμα

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε πως χρειάζεται νέα προσέγγιση στο ζήτημα της ενέργειας ενώ τόνισε πως η Ρωσία χρειάζεται να προσαρμόσει την οικονομία της στην κλιματική αλλαγή.

Ο Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να επιταχύνει την υιοθέτηση νόμου για πρόστιμα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για περιβαλλοντική καταστροφή

Μιλώντας για το ενδεχόμενο απρόβλεπτων καταστάσεων όπως η πανδημία, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε πως η Ρωσία θα πρέπει να μπορεί να αναπτύσσει τεστ και εμβόλια μέσα σε 4 ημέρες

«Πρέπει να έχουμε μια ισχυρή, αξιόπιστη ασπίδα στον τομέα της υγείας και της βιολογικής ασφάλειας. Καταλαβαίνουμε τώρα τι γίνεται.

Πρέπει να διασφαλίσουμε την αυτονομία της Ρωσίας στην παραγωγή ολόκληρου του φάσματος εμβολίων, ουσιών για φαρμακευτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων κατά των λοιμώξεων που είναι ανθεκτικές στη σημερινή γενιά αντιβιοτικών»δήλωσε ο Πούτιν.
Προτεραιότητα στην στήριξη οικονομίας και εργασίας

Επανερχόμενος στο ζήτημα της οικονομίας τόνισε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τις ιδιωτικές επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας

Δεν δίστασε να δηλώσει πως η χώρα του αναγκάστηκε να πάρει μέτρα άνευ προηγουμένου για να στηρίξει την οικονομία και να σώσει 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Επιδόματα για οικογένειες με παιδιά

Τα παιδιά στη Ρωσία ηλικίας 8-16 ετών σε μονογονεϊκές οικογένειες θα λαμβάνουν επίδομα 5.650 ρούβλια κάθε μήνα από τον Ιούλιο.

Το μέτρο στήριξης θα περιλαμβάνει οικογένειες όπου οι γονείς είναι διαζευγμένοι και ένας από αυτούς λαμβάνει διατροφή.

Οι οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας θα λάβουν επίσης στήριξη με ποσό των 10.000 ρούβλια ανά παιδί ως εφάπαξ πληρωμή στα μέσα Αυγούστου.
Ένα ξεχωριστό επίδομα θα δοθεί σε έγκυες γυναίκες με οικονομικές δυσκολίες.

Η ρωσική κυβέρνηση είναι επιφορτισμένη με την αποκατάσταση της αγοράς εργασίας και του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών μετά την πανδημία , δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η αγορά εργασίας και το πραγματικό εισόδημα των πολιτών σίγουρα θα αποκατασταθούν και θα προχωρήσουμε παρακάτω, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής»δήλωσε ο Πούτιν.
Στόχος η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Το καθαρό επίπεδο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ρωσίας πρέπει να είναι χαμηλότερο από αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη.

«Τα επόμενα 30 χρόνια, ο συσσωρευμένος όγκος των καθαρών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στη Ρωσία θα πρέπει να είναι χαμηλότερος από ό, τι στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι είναι ένα δύσκολο έργο, δεδομένου του μεγέθους της Ρωσίας, της γεωγραφίας, του κλίματος και της δομής της οικονομίας.
Η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας

Για την εξωτερική πολιτική δήλωσε πως η Ρωσία έχει τη δική της πολιτική βάσει συμφερόντων

Ο Πούτιν ζήτησε ακόμη απλοποίηση της απόκτησης ηλεκτρονικής visa με τον χρόνο επεξεργασίας να πρέπει να διαρκεί μέχρι 4 ημέρες

«Η Ρωσία είναι μια φιλόξενη χώρα, ανοιχτή σε αληθινούς φίλους. Μόλις το επιτρέψει η κατάσταση, η Ρωσία θα επιτρέψει και πάλι να έρθουν οι τουρίστες”

«Η Δύση δεν αντέδρασε με κανέναν τρόπο στην απόπειρα δολοφονίας του Λουκασένκο. Μπορείτε να έχετε οποιαδήποτε άποψη για το Λουκασένκο, αλλά οργανωμένοι φόνοι, αυτό πάει πολύ»

Τόνισε πως η Ρωσία δεν επιθυμεί να «ρίξει τις γέφυρες» αλλά η πολιτική αυτή δεν πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία
«Θα απαντήσουμε σκληρά και γρήγορα στις προβοκάτσιες»

Για την εξωτερική πολιτική δήλωσε πως η Ρωσία είναι συνηθισμένη σε αβάσιμες κατηγορίες.

Ξεκαθάρισε πως η χώρα του θέλει φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες αλλά όσοι στήνουν προβοκάτσιες εναντίον της θα το μετανιώσουν.
Η απάντηση αυτή, θα είναι μάλιστα, γρήγορη σκληρή και ασύμμετρη.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα πως κανείς δεν θα ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας και πως η Ρωσία είναι αυτή που ξεκαθαρίζει ποιες είναι αυτές.

 

Πηγή: https://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.