Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

''Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι'' Θουκυδίδης 460-394 π.Χ.

 

Πρωθυπουργέ της Ελλάδος χρησιμοποιείς την έννοια της ελευθερίας ως ένα εμβόλιο για το μπράτσο προσβάλλοντας τη νοημοσύνη μας.

Η ελευθερία δεν είναι ένα εμβόλιο, ούτε μια επιχείρηση, ούτε μια διαφημιστική καμπάνια. Είναι άυλη, άπιαστη, πνεύμα ανεξάρτητο και δικαίωμα της επιλογής. Υποχρεώνοντας μια κοινωνία να είναι «ελεύθερη», αυτομάτως αντιτίθεσαι στην έννοια και αξία της.

Για το πολυτιμότερο αγαθό της ελευθερίας οι προγόνοι μας θυσίασαν την ζωή τους όπως θα την θυσιάσουμε κι εμείς για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας απο την παράνοια του εξαναγκασμού και της υποδούλωσης.

Είναι χρέος και καθήκον μας να ενωθούμε και ν'αντισταθούμε.

Η συγκλονιστική ομιλία του Charlie Chaplin's (1940) 
 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.