Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ. Υπήρξα ένας ανελεύθερος Ελευθεροτέκτων Εμπειρίες από τη Μασονική Στοά


Υπήρξα ένας ανελεύθερος Ελευθεροτέκτων
Εμπειρίες από τη Μασονική Στοά
Μιχαήλ Συριανός, Ph.D.

Όντας ανήσυχος και εκτενώς μορφωμένος άνθρωπος, λίγα χρόνια πριν αποδέχτηκα πρόσκληση για ένταξη στον Ελευθεροτεκτονισμό (Μασονία), στην οποίαν οργάνωση έλαβα τον πρώτο βαθμό (Εκ τριών). Παρενθετικά, ενώ ήμουν μέλος του Ρόταρυ, δέχτηκα την πρόσκληση για ένταξη στη Στοά από ένα νεαρό κτηματομεσίτη.

Βάσει της προσωπικής εμπειρίας μου και άλλων γνωστών μου που επίσης υπήρξαν στους κόλπους της Μασονίας, πρόκειται για μία οργάνωση της οποίας τα μέλη διακατέχονται από ψευδαίσθηση μεγαλείου, είναι αλαζόνες, υποκριτές, εκδικητικοί, διεθνιστές, και «μπερδεμένοι» ελλείψει καταλληλότερου όρου (Στη Στοά συνάντησα Δωδεκαθεϊστές, Θεοσοφιστές, θιασώτες της αστρολογίας, κ.ο.κ.). Διακηρύσσουν ότι είναι ηθικοί και «φιλάνθρωποι», αλλά, αντιθέτως είναι μισάνθρωποι. Ενώ σύμφωνα με τη ρητορική τους όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδελφοί, έλεγαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις «εμείς» (δηλαδή, οι φωτισμένοι ή εκλεκτοί) και «αυτοί» (Δηλαδή, οι μιαροί). Όσον αφορά το σκέλος της ηθικής και πνευματικής ανάπτυξης ή καλλιέργειας που επίσης ευαγγελίζονται, αυτή υπήρξε μονόπλευρη, με εστίαση κυρίως στη φιλοσοφία και δη την αρχαιοελληνική γραμματεία. Τέλος, ο «Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος» στον οποίον πιστεύουν, μόνο «Θεός» δεν είναι (Η συγκεκριμένη Στοά που υπηρέτησα έφερε το όνομα ενός Θεού του Ολύμπου…). Αναφορικά με το τελευταίο, καθότι δεν τυγχάνω Θεολόγος, δύναμαι μόνο να αναφέρω ότι εκεί μέσα δεν συνάντησα Χριστιανό με τη συνήθη έννοια του όρου, αν και μερικοί διαφήμιζαν την πίστη τους ως παραπέτασμα καπνού.

Ορμώμενος από τα προαναφερόμενα, σε ομιλία μου ενώπιον της Στοάς, με πλήρη περιβολή, τόλμησα να τεκμηριώσω το αυτονόητο, δηλαδή, ότι οι τρεις πυλώνες του συστήματος του Ελευθεροτεκτονισμού είναι σαθροί και αναληθείς. Σουρεαλιστικά και προς μεγάλη μου έκπληξη, στο πέρας της εισήγησης μου χειροκροτήθηκα, μάλλον αμήχανα από τους «αδελφούς», ο δε «Σεβάσμιος» της Στοάς σχολίασε στον άνθρωπο που με είχε αρχικά προτείνει ως μέλος, «να δεις που αυτός θα φύγει». Δεν το κρύβω ότι κατά την έναρξη της ομιλίας μου ενώπιον όλων των «αδελφών» είχα ενδοιασμούς και ταχυκαρδία, για την αφέλεια ή το θράσος να τους αντιμετωπίσω εγκεφαλικά αν και μετωπικά, όμως, κάθε φορά που θυμάμαι το συγκεκριμένο περιστατικό μειδιάζω.

Παραιτήθηκα ή μάλλον αποχώρησα εκούσια από τη Στοά, μετά από διεξοδική έρευνα και ενημέρωση, έλαβα δε το χρίσμα, ήτοι, το δεύτερο σκέλος του Ορθοδόξου βαπτίσματος από ένα γνωστό και νυν μακαριστό ιερέα (και επιστήμονα) των νοτίων προαστίων της Αττικής, που υπήρξε πνευματικός μου (Η Στοά θεωρεί τα μη συμμετέχοντα μέλη της ως «ανενεργά» ή εν υπνώσει, αρνούμενη να αποδεχτεί την ιδέα της μεταμέλειας και παραίτησης). Ευτυχώς αποχώρησα δίχως συνέπειες ή εκβιασμούς, καθώς δεν ήμουν δημόσιος υπάλληλος, πολιτικός, ή υπάλληλος, αλλά, ελεύθερος επαγγελματίας (Δύο υψηλόβαθμα μέλη προσπάθησαν να με μεταπείσουν ευγενικά, όμως, δίχως αποτέλεσμα). Όπως ενημερώθηκα σε «πηγαδάκι» πριν λίγα χρόνια, υπάρχει περίπτωση παραιτηθέντος Μασόνου, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου και υπεύθυνο των οικονομικών, που διώχτηκε ποινικά για δήθεν κλοπή υπέρογκου ποσού από το δημοτικό ταμείο. Ένας ηθικός και πολύτεκνος άνθρωπος ενοχοποιήθηκε και βρέθηκε στη φυλακή, αντιμετωπίζοντας το μένος της Στοάς (Σε περίπτωση που η Δικαιοσύνη παραδόξως ευαισθητοποιηθεί, δηλώνω ότι δεν θυμάμαι πλέον το όνομα του «καταδικασθέντος», το δήμο που υπηρέτησε, ούτε τους ελάχιστους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Αντί αυτού, ας ερευνήσει μέλη της που ίσως είναι ενταγμένα στην Οργάνωση, με δυνητικά πολυποίκιλες συνέπειες στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην εθνική ασφάλεια…).

Είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε φορά που εισερχόμουν στο συγκεκριμένο κτίριο ένιωθα μία περίεργη, δυσάρεστη αίσθηση εσωτερικής αναστάτωσης, την οποία θα αποκαλούσα γενικά ως «ταραχή». Όταν τελικά αποχώρησα από τη Στοά, έτυχε να μελετήσω τι δίδασκε σχετικά η Πατερική Γραμματεία, και συγκεκριμένα, ότι η αίσθηση ταραχής που βιώνεται σε ένα χώρο, υποδηλώνει ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι δαιμονικός. Τα σχετικά σύμβολα και η όλη σκηνογραφία του χώρου, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και τρόπον τινά δρουν αποτρεπτικά ή προειδοποιητικά σε τυχόν προδότες (Μερικά των οποίων εντοπίζονται στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου των Η.Π.Α.).

Παρενθετικά, η ηθική παρακμή της Ελλάδας άρχισε τη δεκαετία του 1850, όταν η Μασονία ουσιαστικά άρχισε να εδραιώνεται στον Ελλαδικό χώρο. Η σημερινή ηθική και οικονομική χρεωκοπία της χώρας οφείλεται στην πολιτική τάξη που έχει ενταχθεί μαζικά στους κόλπους αυτής της μυστικής, διεθνιστικής και αντίθεης οργάνωσης. Δυστυχώς, έχουν αλώσει ανώτατους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς, συμπεριλαμβανόμενου του πανεπιστημιακού και δικαστικού χώρου. Σπανίως σύγχρονος πολιτικός ηγέτης μας δεν είναι μέλος τους, το οποίο διαφαίνεται και από τη σωρεία νομοθετημάτων που στοχεύουν στον υποβιβασμό της Ορθοδοξίας, την ενοχοποίηση της έννοιας της φιλοπατρίας, και την εξάλειψη του δίπολου της εθνεγερσίας του 1821 «πίστη-πατρίδα». Διότι απλά είναι διεθνιστές (ήτοι, ανθέλληνες) και μη Ορθόδοξοι.

Οι σύγχρονοι θιασώτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων που δυστυχώς μας κυβερνούν αλαζονικά, εραστές της Μεγάλης Επανεκκίνησης (The Great Reset), είναι προφανώς Μασόνοι. Βέβαια το υποκρύπτουν, αλλά μερικοί εξ ημών δεν είμαστε αφελείς αν και βολικά μας χαρακτηρίζουν ως «συνωμοσιολόγους» ή «ψεκασμένους». Πρόκειται για ανθέλληνες, που αναρριχήθηκαν στην εξουσία με την ψήφο της αφελούς ή κοντόφθαλμης λαϊκής μάζας…

Υποκριτικό είναι το γεγονός ότι οι δήθεν «cool» αριστεροί πολιτικοί που δηλώνουν άθεοι ή αγνωστικιστές, προκειμένου να ενταχθούν στον Ελευθεροτεκτονισμό, υποχρεωτικά πρέπει να πιστεύουν στην ύπαρξη ενός Ανώτατου Όντος, ήτοι, να είναι ένθεοι.

Δυστυχώς, υπηρέτησα τη συγκεκριμένη οργάνωση, στην οποίαν έδωσα μα δεν έλαβα, δαπανώντας άσκοπα χρόνο, χρήμα, ελευθερία και ψυχική ηρεμία. Ενημερωτικά, μετά την αποχώρηση μου από τη Στοά, μου απεύθυναν δύο προσκλήσεις για ένταξη στην οργάνωση Guilderberg Society, de facto μασονική οργάνωση, τις οποίες βέβαια δεν αποδέχτηκα (Όταν μας προσφωνούν «Dear Brother in Light» («Αδελφέ εν Φωτί») και μας υπόσχονται συγκεκριμένες χάρες με ανταλλάγματα, είναι ευνόητο ότι ανταλλάσσουμε την ελευθερία μας με την οικονομική και κοινωνική καταξίωση. Απάντησα αποστομωτικά στον αξιωματούχο της συγκεκριμένης Οργάνωσης.

Έγραψα το παρόν μετά από παράκληση, προς διάχυση της αντικειμενικής εμπειρίας μου και αφύπνιση των μαζών που είναι υπόδουλοι στα συστημικά ΜΜΕ της διαπλοκής. Σε κάθε ευκαιρία καταγγέλλω σθεναρά αυτήν την οργάνωση, γεγονός που μου έχει στερήσει την ευκαιρία ακαδημαϊκής καριέρας στην Ελλάδα (Συχνά οι προκηρύξεις είναι «φωτογραφικές»… συνεπώς, δεν νομίζω ότι θα ήθελα να είμαι «συνάδελφος» με τέτοιους ανθρώπους).

Προς αποφυγήν τυχόν παρανόησης, δεν τυγχάνω «Χριστιανοταλιμπάν», εθνικιστής, και τα σχετικά, αλλά, δηλώνω παντελώς ελεύθερος ιδιαιτέρως δε από τη στιγμή που αποχώρησα από την «Αδελφότητα»…

Για ευνόητους λόγους, το όνομα αποτελεί ψευδώνυμο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.