Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

«Τέλος στην υποτέλεια των ΗΠΑ!»! Η Γερμανία σε κίνδυνο, τι είπε ο Λαφονταίν

 

Πολιτικοί ξεσηκώνονται γιατί βλέπουν τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας να τους χτυπάει την πόρτα

Γερμανοί διαδήλωσαν πρόσφατα μπροστά από την αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ramstein, στην Ρηνανία-Παλατινάτο, ενάντια στους πολέμους των ΗΠΑ και για την ειρήνη.

Ο Oskar Lafontaine, πρώην υπουργός των σοσιαλδημοκρατών του Σρέντερ και μετέπειτα επικεφαλής της Αριστεράς, έδωσε μια ομιλία για την πολιτική των ΗΠΑ, τον πόλεμο της Ουκρανίας και την γερμανική κυβέρνηση. Αποκάλεσε τους Πράσινους «το χειρότερο φιλοπόλεμο κόμμα στην Γερμανία». Σύμφωνα με τον Λαφοντέν, όποιος εξακολουθεί να ψηφίζει «αυτά τα πολεμικά κόμματα» είναι συνένοχος.

Όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ ανήκουν στο ποινικό δικαστήριο λόγω των επιθετικών πολέμων που διεξάγουν οι ΗΠΑ κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου τις τελευταίες δεκαετίες, είπε ο πρώην σοσιαλδημοκράτης.

Είναι «ατυχές» που στην Ευρώπη υπάρχουν μόνο «υποτελείς κυβερνήσεις», συνέχισε. Οι πολιτικοί στην εξουσία σήμερα είναι ανεύθυνοι και οδηγούν τον κόσμο στην άβυσσο. Ο Λαφοντέν χαρακτήρισε το γεγονός ότι τα γερμανικά όπλα σκότωναν και πάλι Ρώσους στρατιώτες και πολίτες ως «άβυσσο ιστορικής λήθης» και «ανήθικη στάση».

Ο Λαφοντέν είναι σκληρός επικριτής της επιρροής των ΗΠΑ στην γερμανική και ευρωπαϊκή πολιτική εδώ και πολλά χρόνια και ζητά μια Ευρώπη ανεξάρτητη από τις ΗΠΑ. Περιέγραψε τον πόλεμο της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα πολυετούς προετοιμασίας των Ηνωμένων Πολιτειών με στόχο να διασφαλίσουν την παγκόσμια ισχύ τους. Σύμφωνα με τον Λαφοντέν, αντί να ακολουθεί την πολιτική των ΗΠΑ, η Γερμανία πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών της και τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Βασικό αίτημα της διαμαρτυρίας ήταν το κλείσιμο του Ramstein. Η αμερικανική αεροπορική βάση στο Καϊζερσλάουτερν και η λεγόμενη Στρατιωτική Κοινότητα Καϊζερσλάουτερν με περίπου 57.000 στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ αποτελούν την μεγαλύτερη αμερικανική βάση στον κόσμο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Ramstein θεωρείται ο κύριος κόμβος για τον πόλεμο με drone των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ο οποίος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

 

Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.