Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Ποιός ο λόγος της ουκρανικής «εισβολής» σε ρωσικό έδαφος;

 

 Τι δήλωσε ο Ποντόλιακ και τι φαίνεται πως ισχύει

«Η βασική αιτία οποιασδήποτε κλιμάκωσης, βομβαρδισμών, στρατιωτικών ενεργειών, αναγκαστικών εκκενώσεων και καταστροφής κανονικών μορφών ζωής, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών της ίδιας της Ρωσίας, όπως οι περιοχές Kursk και Belgorod, είναι αποκλειστικά η ξεκάθαρη επιθετικότητα της Ρωσίας. Α Αυτό περιλαμβάνει προσπάθειες κατάληψης ξένων εδαφών και περιφρόνηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου που προασπίζουν σαφώς την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Αυτή ισχυρίζεται ο Μικαίλο Ποντόλιακ, ανώτερος σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι η αιτία εισβολής των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος!

Ωστόσο, παρά την φαινομενικά πανηγυρική εικόνα της Ουκρανίας -η οποία χάνει στο πεδίο της μάχης εκατοντάδες στρατιώτες, στην «κρεατομηχανή» όπως την αποκάλεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα- η ουκρανική επιχείρηση σε ρωσικό έδαφος δεν έχει κανένα στρατιωτικό νόημα! Πρόκειται για μία αποστολή αυτοκτονίας!

Όπως μεταδίδεται, από την εισβολή δεν απειλούνται στρατιωτικοί στόχοι της Ρωσίας ούτε αλλάζει η έκβαση του πολέμου! Άλλωστε σε έναν πόλεμο, ο οποίος προχωρά με αργούς ρυθμούς, θα υπάρξουν τέτοια περιστατικά, παρότι αυτή την φορά εισήλθε σχετικά μεγάλος αριθμός σε ρωσικό έδαφος σε σύγκριση με παλιότερες εισβολές! Η Ρωσία διαθέτει αχανή σύνορα και αδυνατεί να φυλάει κάθε σπιθαμή με συμβατικές δυνάμεις!

Επομένως γιατί εισέβαλλαν οι Ουκρανοί;

  • Πρέπει κατά κάποιον τρόπο να παραταθεί η θητεία Ζελένσκι όπως και ο πόλεμος, ο οποίος γονατίζει την οικονομία της Ευρώπης;
  • Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να πάρουν κάτι και οι Ουκρανοί δείχνουν πως έχουν και εκείνοι «επιτυχίες» εναντίον των Ρώσων;
  • Ή απλά τεστάρονται οι αντοχές της Ρωσίας στο πλαίσιο του πολέμου, με τον τρόπο που διεξάγεται αυτή την στιγμή;

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι Ουκρανοί με αυτή τους την επιχείρηση, δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα ουσιαστικό!

 

Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.