Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για επενδύσεις στην Ελλάδα και η προοπτική διεύρυνσης των ελληνορωσικών σχέσεων, σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Βλάντιμιρ Τιτόφ στο ΥΠΕΞ.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τιτόφ αναφέρθηκε στην αμοιβαία επιθυμία για εμβάθυνση των ελληνορωσικών σχέσεων και στο ενδιαφέρον που υπάρχει από τη ρωσική πλευρά για επενδύσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σύγκληση Μικτής Οικονομικής Επιτροπής

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε μεταξύ άλλων η επικείμενη σύγκληση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας στην Αθήνα, στα μέσα Δεκεμβρίου, η προετοιμασία της επίσκεψης στην Ελλάδα, εντός των επόμενων μηνών, του ειδικού απεσταλμένου του Ρώσου Προέδρου Μεντβιέντεφ για θέματα Ασφαλείας, κ. Ρογκόζεν, όπως και η πρόοδος της προετοιμασίας του “Έτους Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα” το 2014.
Τέλος, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η κοινή στάση των δύο χωρών και η προσήλωσή τους για την υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, καθώς και του αγωγού South Stream.
Εκτίμηση για τη ρωσική στάση σχετικά με την Κυπριακή ΑΟΖ
Κατά τις ίδιες πηγές, οι δύο άντρες συζήτησαν για περιφερειακά θέματα, για τις τρέχουσες εξελίξεις στα Βαλκάνια, αλλά και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ εκφράστηκε, από την ελληνική πλευρά, η εκτίμηση για την ξεκάθαρη θέση της Ρωσίας σχετικά με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.