Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρεζ στην Κύπρο


Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρεζ, μια επίσκεψη, η οποία – όχι άδικα – χαρακτηρίζεται ως ιστορικής σημασίας.
Ο Πέρεζ θα έχει αύριο συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να είναι το Κυπριακό και το Μεσανατολικό, το θέμα του φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών απειλών και ενδεχόμενης συνεργασίας των δυο χωρών στην εκμετάλλευση και εμπορία του φυσικού αερίου.
Οι δύο Πρόεδροι θα υπογράψουν τέσσερις συνολικά συμφωνίες που αφορούν τους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αρχαιολογίας και των τηλεπικοινωνιών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.