Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Gazprom: 2017 o διακορεατικός αγωγός φυσικού αερίου



Η Gazprom, μέσω του προέδρου της Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε ότι θα μπορούσε να αρχίσει τη ροή φυσικού αερίου προς τη Νότια Κορέα, μέσω αγωγού που θα περνάει και από τη Βόρεια Κορέα. Η ροή θα μπορούσε να ξεκινήσει από το 2017, αν φυσικά ο Πιόνγκ Γιανγκ υποστηρίξει το σχέδιο πολιτικά.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη είδηση, για την προσπάθεια της Gazprom να επεκταθεί στις ασιατικές αγορές και στην Ιαπωνία, η ρωσική εταιρεία εφοδιάζει ήδη με υγροποιημένο φυσικό αέριο τη Νότια Κορέα μέσω της γεώτρησης Sakhalin-2.

Το τρέχων συμβόλαιο με τη Ν. Κορέα αφορά την παράδοση 1,5 εκατομμυρίου τόνων LNG κάθε χρόνο, μέχρι το 2025, το οποίο, όμως, δεν καλύπτει τις ανάγκες της Σεούλ. Η διασύνδεση μέσω αγωγού με τη γεώτρηση Sakhalin-2 θεωρείται σημαντική καθώς τη μερίδα του λέοντος μέσω εισαγωγών παίρνει η Ιαπωνία.

Πηγή: http://www.defence-point.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.