Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ήρθαν τα φουτουριστικά γυαλιά

Η Google παρουσίασε στο Σαν Φρανσίσκο την πρώτη γενιά ενός ζευγαριού φουτουριστικών γυαλιών με ενσωματωμένη κάμερα και σύνδεση στο Ιντερνετ... και τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά ύστερα από δυο χρόνια και πλέον.

Ο συνιδρυτής της Google Σέρτζι Μπριν, παρουσίασε τα γυαλιά αυτά στην ετήσια συνάντηση των δημιουργών εφαρμογών για συσκευές πληροφορικής, στο Σαν Φρανσίσκο.

Αλεξιπτωτιστές έκαναν επίδειξη του νέου προϊόντος βιντεοσκοπώντας και μεταδίδοντας απευθείας, μέσω των γυαλιών τους, την πτήση και στη συνέχεια την προσγείωσή τους στη στέγη του Συνεδριακού Κέντρου του Σαν Φρανσίσκο.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που το σχέδιο αυτό πήγε καλά. Δεν το περίμενα", δήλωσε ο Μπριν πριν παρουσιάσει ένα δείγμα "Explorer" των Γυαλιών Google που οι δημιουργοί εφαρμογών συσκευών πληροφορικής μπορούν να αγοράσουν για 1.500 δολάρια.

Το μοντέλο αυτό της πρώτης γενιάς θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2013, πριν από την κυκλοφορία στο εμπόριο, ένα χρόνο αργότερα, ενός μοντέλου για το ευρύ κοινό.
Τα Γυαλιά Google είναι εφοδιασμένα με ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο και μπορούν να συνδεθούν με το Ιντερνετ μέσω wifi ή Bluetooth. Μικρά κείμενα και μηνύματα μπορούν να εμφανίζονται σε μίνι οθόνες στους φακούς των γυαλιών.

Ο συνιδρυτής της Google τόνισε ότι ο ίδιος φορά τον περισσότερο καιρό ένα πρωτότυπο των Γυαλιών Google και ότι η ομάδα του στους κόλπους της εταιρείας, η ΧLab, επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες της τεχνολογικής αυτής εφαρμογής. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.