Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Διάγγελμα Σαμαρά: Ο Κουβέλης ενώ είχε συμφωνήσει αρχικά επέστρεψε στην παλιά του θέση

 
 
Με κάθε ενδεχόμενο να είναι ανοιχτό, μετά την αιφνίδια στάση της ΔΗΜΑΡ η οποία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και απόσυρσης από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα κάνει διάγγελμα.

Ο κ. Σαμαράς στο διάγγελμά του δήλωσε πως προτεραιότητα της τριτοκομματικής κυβέρνησης ήταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η εξυγίανση της οικονομίας της και ένα χρόνο μετά, όπως τόνισε, υπάρχουν σημάδια από το εξωτερικό ότι η κατάσταση βελτιώνεται.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως για τις μεταρρυθμίσεις χρειάζονται και πρέπει να συνεχιστούν. Δήλωσε πως υπήρξε διαφωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, ενώ επεσήμανε πως την Τετάρτη το βράδυ υπήρξε συμφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ. Μάλιστα, επεσήμανε πως ο ίδιος είχε συμφωνήσει για τους 2.000 εργαζομένους και να υπάρχει και ένας υφυπουργός όχι από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από το διάγγελμα ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με το περιεχόμενο της συζήτησης να μην έχει γίνει γνωστό!

Νωρίτερα είχε συγκαλέσει έκταση σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου στο Μαξίμου μόνο με τη συμμετοχή των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.

Όλοι οι υπουργοί άρχισαν να καταφθάνουν αργά τη νύχτα στο Μαξίμου και από τις τρεις εισόδους προκειμένου να συμμετέχουν στη σύσκεψημε τον πρωθυπουργό.

Στο Μαξίμου εξετάζουν όλα τα σενάρια ακόμα και την προσφυγή στη Βουλή, προκειμένου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης και από εκεί να πετάξουν το μπαλάκι στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, προκειμένου να αποφασίσουν εκείνοι εάν θέλουν την κυβέρνηση ή να προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Χαρακτηριστικό είναι πως μαζί με τους υπουργούς, έφτασε στο Μαξίμου και ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης προκειμένου να εξεταστούν οι κοινοβουλευτικές εναλλακτικές.

Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο του ριζικού ανασχηματισμού, μιας και υπάρχει και το σενάριο της δικομματικής κυβέρνησης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ένα σχήμα που θα έχει 153 βουλευτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.