Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ένα «κανονικό» αυτοκίνητο φτιαγμένο από Lego!



Ένας εικοσάχρονος Ρουμάνος είχε την καταπληκτική ιδέα να φτιάξει ένα «κανονικό» αυτοκίνητο -που να μπορεί να οδηγηθεί- με την προϋπόθεση ότι η μηχανή, το σασί και το περίβλημά του θα πρέπει να είναι Lego. Πήρε 20 μήνες στον Raul Oaida, να στήσει την εταιρεία Super Awesome Micro Project, να βρει επενδυτές μέσω μιας καμπάνιας crowdsourcing στο internet και φυσικά να φτιάξει το απίστευτο αυτοκίνητο, με τη βοήθεια ενός team Αυστραλών χρηματοδοτών.


Το αυτοκίνητο που αποτελείται εξ ολοκλήρου, εκτός των τροχών, από μισό εκατομμύριο τουβλάκια Lego, μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως 20 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ οι τέσσερεις μηχανές του που κινούνται με συμπιεσμένο αέρα, αποτελούνται από 256 πιστόνια. Το αυτοκίνητο – Lego, κινήθηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία, όπως μας ενημερώνει το BBC, ενώ ένας από τους φόβους του δημιουργού του, ήταν η πιθανότητα έκρηξης της εύθραυστης μηχανής του, που θα σκορπούσε χιλιάδες πολύχρωμα Lego στους περαστικούς!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.