Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Από τη Ρωσία χωρίς αγάπη: Ο Putin ακυρώνει τις διακοπές των Χριστουγέννων


Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα 
 
 Ο Vladimir Putin ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ακύρωσε τις διακοπές των μελών της κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε την απόφασή του σε μια συνάντηση της κυβέρνησής του στις 25 Δεκεμβρίου (Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στη Ρωσία στις 7 Ιανουαρίου, την παραδοσιακή ημερομηνία της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησία). «Η κυβέρνηση και οι διάφορες δομές της δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιες εκτεταμένες διακοπές, τουλάχιστον όχι φέτος», είπε ο Putin στους υπουργούς της κυβέρνησης σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση . «Ξέρεις τι μιλάμε».
Μιλούσε για «κακοποιημένη» οικονομία της Ρωσίας.
«Έχουμε κάνει προσπάθειες για να αλλάξει η δομή της οικονομίας μας, να τη βελτιώσουμε και να την καταστήσουμε πιο καινοτόμα … έχουν γίνει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση», είπε. «Ωστόσο, τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι αυτό δεν είναι αρκετό».
Ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, όταν ο Putin κατηγόρησε τη Δύση σε μεγάλο βαθμό για τα δεινά της Ρωσίας, ακόμη άφησε υπόνοια για θεωρία συνωμοσίας ΗΠΑ – Σαουδικής με σκοπό τη μείωση των τιμών του πετρελαίου.
Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ωστόσο, ο Πρόεδρος παραδέχθηκε τουλάχιστον κάποιο φταίξιμο.
«Οι δυσκολίες που έχουμε συναντήσει είναι όχι μόνο ενός εξωτερικού τύπου. Δεν είναι μόνο λόγω κάποιων κυρώσεων ή περιορισμών που προκαλούνται από την παγκόσμια κατάσταση της αγοράς. Είναι επίσης το αποτέλεσμα των δικών μας αδυναμιών που έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.