Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

«Κλείδωσε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τον Πάνο Καμμένο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν επικοινωνία τα ξημερώματα της Δευτέρας και «έδωσαν τα χέρια», ενώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουν συνάντηση στις 10.30 το πρωί, στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και το απόγευμα πιθανότατα θα είναι έτοιμη η νέα κυβέρνηση της χώρας.
Το απόγευμα η ορκωμοσία πρωθυπουργού - Ενα βαρύ υπουργείο παίρνει ο Καμμένος
Η ορκωμοσία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα έχουν ένα υπουργείο στη νέα κυβέρνηση.
Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι το ποιο θα είναι το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβουν οι ΑΝΕΛ, ωστόσο, πιθανότατα θα είναι κάποιο «βαρύ» υπουργείο.
Συναντήσεις με Κουτσούμπα και Θεοδωράκη
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να συναντηθεί με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ, θα έχει ραντεβού και με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει τόσο από το ΚΚΕ όσο και από το Ποτάμι ψήφο ανοχής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει προσπάθεια προσέγγισης με το Ποτάμι και για κυβερνητική συνεργασία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.