Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το NATO αλληλέγγυο στην τουρκική εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος


«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Τουρκία», δήλωσε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Πολιτική στήριξη στην εκστρατεία της Τουρκίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ ανακοίνωσε ότι προσφέρει το NATO την Τρίτη, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις Βρυξέλλες. Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του, ο οποίος αιτήθηκε τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, σημείωσε «το χρέος» της Συμμαχίας να εμπλακεί περισσότερο.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Τουρκία. Η τρομοκρατία συνιστά άμεση απειλή για την ασφάλεια των χωρών του ΝΑΤΟ και τη διεθνή σταθερότητα και ευημερία. Το NATO αναλαμβάνει τον ρόλο που του αναλογεί στην αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων», τόνισε ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

Βάσει του Άρθρου 4, το οποίο επικαλέστηκε η τουρκική κυβέρνηση, κάθε κράτος-μέλος μπορεί να ζητήσει σύγκληση του ΝΑΤΟ για «διαβουλεύσεις» όταν θεωρεί πως υφίσταται απειλή για την εδαφική ακεραιότητα, ανεξαρτησία ή την ασφάλειά του. Η Τουρκία έχει επικαλεστεί το Άρθρο 4 το 2003 και το 2012, ενώ πιο πρόσφατα η Ουκρανία το 2014.

Η Τουρκία ζήτησε αυτή τη συνάντηση δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης μετά τις ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών και προκειμένου να ενημερώσει τους Συμμάχους της για τα μέτρα που θα λάβει.
 
 
 
Πηγή: http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.