Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!




Από την μεγάλη οθόνη (του υπολογιστή), στη μικρή οθόνη (του κινητού). Όλη μέρα είμαστε κολλημένοι μπροστά από μία οθόνη και... χάνουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, χάνουμε την ίδια μας τη ζωή.

Ο εθισμός μας με το κινητό και κατ’επέκταση με τα κοινωνικά δίκτυα είναι τρομακτικός. Το παρακάτω βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου παρουσιάζει εύστοχα και ωμά τον εθισμό μας με το κινητό.
Άνθρωποι περπατάνε, με το βλέμμα συνεχώς στραμμένο στην οθόνη του κινητού τους ενώ γύρω τους γίνεται χαμός, χωρίς να νοιάζονται ιδιαίτερα για το συμβαίνει στον έξω κόσμο.
Προσκολλημένοι για το τι γίνεται στον κόσμο του διαδικτύου, βγάζουν selfies σε σκηνές ατυχήματος χωρίς να βοηθούν τα θύματα, πέφτουν σε κολώνες, κτλ αφού δεν βλέπουν μπροστά τους. Στην ουσία περπατάνε σαν να είναι υπνωτισμένοι, ζώντας σε έναν άλλο κόσμο, τον δικό τους ψηφιακό κόσμο.
Παράλληλα, τα παρακάτω σκίτσα, μέρος του project «Death of Conversation» (O θάνατος του διαλόγου) από τον Babycakes Romero παρουσιάζει εύγλωττα, αστεία και μη τις παρενέργειες αυτού του εθισμού.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.