Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ένα ρολόι-πλανητάριο από το 1770


Το ρολόι της φωτογραφίας βρίσκεται στο Uhrenmuseum Beyer (Μουσείο Ρολογιών και Χρόνου) στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Για την ακρίβεια είναι ένα ρολόι-πλανητάριο και ονομάζεται Pendulette de table avec Planetarium.

Φυσικά, δείχνει την ώρα αλλά ταυτόχρονα, η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο σε κανονικό χρόνο. Όμως, το ίδιο κάνουν και οι πλανήτες μόνο που αυτοί ανεβοκατεβαίνουν κιόλας ως προς του αστερισμούς που είναι χαραγμένοι στη γυάλινη σφαίρα, οι οποίοι αποκαλύπτουν και την εποχή.

Το μουσείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα, ιδιωτικά μουσεία αφιερωμένα στην ωρολογοποιία. Ο πυρήνας του μουσείου αποκτήθηκε από τοξν Theodore 'Teddy' Beyer, πρωτοπόρο στη συλλογή χρονομετρητών. Η συλλογή αποτελείται από ηλιακά ρολόγια, κλεψύδρες, ρολόγια με νερό και φωτιά, αλλά και ρολόγια από όλο τον κόσμο που καλύπτουν όλες τις εποχές.

Περισσότερα http://3otiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.