Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Το κρυφό μας υπερόπλο και πώς να το χρησιμοποιούμε

Ο Πανάγαθος Θεός μας δίνει πολλές ευκαιρίες για να κερδίσουμε τον Παράδεισο και ένα από τα όπλα του χριστιανού είναι η προσευχή , η προσωπική μας δηλαδή επικοινωνία με το Θεό .

Ο Διάβολος μας φθονεί και τρέμει αυτό το όπλο γιατί αυτός δεν έχει τέτοιο προνόμιο , καθώς μέλημά του είναι να μη σκεφτόμαστε το Θεό , (να κόψει το μνημόσυνο του Θεού δηλ.)να μη ζητάμε τίποτα και όποιος δε ζητάει σ 'αυτό το ψεύτικο κόσμο είναι καταδικασμένος .

Όπως το σώμα μας που χρειάζεται τροφή και νερό ,έτσι και η ψυχή μας έχει ανάγκη την προσευχή για να επικοινωνήσει με το Θεό σαν αθάνατο κομμάτι του «είναι» μας που προέρχεται από το αθάνατο Δημιουργό της.

Και έχουμε όλοι εμείς οι αμαρτωλοί αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα ,ένα δικαίωμα που ο ίδιος ο Θεός μας το έχει δώσει να το χρησιμοποιούμε προς όφελός μας , διότι από τότε που χάσαμε τη Φωτεινή Πατρίδα και κλειστήκαμε αναγκαστικά σε μία είδους κόλαση , σε έναν πλανήτη φυλακή , βρισκόμαστε σε δεινή θέση ορφανοί από τη θεία Χάρη Του.

Όπως μας λέει και ο ίδιος ο Χριστός στο κατά Ματθαίον κεφ.6 , όταν λοιπόν προσευχόμαστε να μην επιδεικνυόμαστε μπροστά σε ανθρώπους , ούτε να πολυλογάμε, ούτε να του λέμε το πρόβλημά μας (διότι Εκείνος σα Παντογνώστης ξέρει από πριν τα πάντα ) ούτε να Του ζητούμε τί θέλουμε ή να Του υποδείξουμε τί και πώς το θέλουμε ,αλλά να προσευχόμαστε κρυφά και να μη ζητάμε να γίνει το θέλημα το δικό μας αλλά το δικό Του διότι Εκείνος ξέρει καλύτερα από μας τι και πότε και πώς μας συμφέρει .Ας του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και ας του αναθέσουμε τα πάντα , μόνο να μας πάρει το βάρος ή αν ακόμη δεν μας το παίρνει ,διότι έτσι κρίνει ότι θα ωφεληθούμε , να μην μας επηρεάζει αρνητικά ούτε να απελπιζόμαστε αλλά να το υπομένουμε θαρραλέα .

Ένα λάθος όμως που κάνουν οι χριστιανοί είναι να ζητούν από άλλους να προσεύχονται .......... λάθος αυτό!....... ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ τη δική σας προσευχή ,το να λες «δεν είμαι άξιος να προσευχηθώ ,ας το κάνουν άλλοι για μένα» είναι μεγάλη πλάνη του Διαβόλου , αν δε θες εσύ ο ίδιος να βοηθήσεις τον εαυτό σου ,όσοι καλοί και άξιοι να προσεύχονται υπέρ σου δεν κάνουν τίποτα ,διότι ο Θεός για να σε ωφελήσει(όπως και ο Διάβολος να σε βλάψει ) πρέπει να Του δώσεις ε σ ύ εξουσία , δεν παρεμβαίνει αν δεν του το ζητήσεις ,σέβεται την προσωπική ελευθερία του ανθρώπου.

Με το Θεό λοιπόν πρέπει να έχουμε κατακόρυφη και απευθείας σχέση και όχι μέσω τρίτων , γεροντάδων ή κάποιων άλλων , ο Θεός όλες όλων τις προσευχές ακούει ,αρκεί να έχουμε συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μας , ταπείνωση ,ειλικρινή λαχτάρα να του μιλήσουμε .
Να αποφεύγουμε όμως τις έτοιμες προσευχές των ανθρώπων , για να είναι καρδιακή , ας Του τα λέμε με δικά μας λόγια , αυθόρμητα , και θα μας γίνει όχι αγγαρεία αλλά συνήθεια. «Αδιαλείπτως προσεύχεσθε»(Α' Θεσσαλ. 5, 17).

Κάντε χρήση λοιπόν του δικαιώματός σας !

Διότι : ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ'ΗΜΩΝ ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ'ΗΜΩΝ .

ΙΧΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.