Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η Εκκλησία της Γεωργίας απέρριψε κείμενο για την Πανορθόδοξη-Τι είπε για το ημερολόγιο


Σύννεφα μαζεύονται πάνω από την Πανορθόδοξη και το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται θερμότατο! Τα πρώτα δείγματα πέραν της αντιπαράθεσης Φαναρίου-Αθήνας φάνηκαν προ ολίγων ημερών όταν η Εκκλησία της Γεωργίας απέρριψε το κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο».

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Τιφλίδας και πάσης Γεωργίας Ηλίας Β με την Ιερά Σύνοδο της γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία συνεδρίασε στις 16 Φεβρουαρίου έχουν επισήμως απορρίψει το έγγραφο με θέμα «Η σχέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο». που έχει ετοιμαστεί για την Πανορθόδοξη που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, τον Ιούνιο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφρίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline η γεωργιανή Εκκλησία έχει εκφράσει αντιρρήσεις και ενστάσεις και για άλλα έγγραφα.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολυ΄σοβαρή καθώς η συμφωνία λέει πως στην Πανορθόδοξη οι δεκατέσσερις τοπικές Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες που θα λάβουν μέρος, θα πρέπει να εγκρίνουν ομόφωνα κάθε έγγραφο.

Επίσης η γεωργιανή Σύνοδος αναφέρθηκε και στ οθέμα του ημερολογίου:
"Η Εκκλησία μας θα μείνει με το παλιό ημερολόγιο ... Η Εκκλησία μας ήταν, είναι και θα είναι θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας απορρίπτει το έγγραφο για τον οικουμενισμό που συντάχθηκε για τη Μεγάλη Σύνοδο. Η Εκκλησία μας είναι αυτή που έχει σώσει τη χώρα μας και το λαό μας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.