Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Μαντάρα τα κάνει και στο Αιγαίο η Τουρκία – Ανησυχίες στους κύκλους του ΝΑΤΟ για παρέμβαση Ρωσίας


Ξεκάθαρα φαίνεται η πρόθεση της Τουρκίας να αξιοποιήσει την παρουσία του ΝΑΤΟ, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις της στο Αιγαίο, βάζοντας ήδη δύο πολεμικές φρεγάτες να βολτάρουν στα ελληνικά νερά.

Η Άγκυρα δεν δέχεται τις επαναπροωθήσεις και εξακολουθεί να ζητά την εξαίρεση των Δωδεκανήσων και της Λήμνου από τις περιοχές δράσης της Δυτικής Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ, που επιθυμεί την συγκέντρωση στόλου στο Αιγαίο με το βλέμμα στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας που πλέει από εκεί στην Συρία, θέλει να έχει μια αφορμή για να το πράξει αυτό. Η στάση της Τουρκίας αποδίδει στην Συμμαχία των Δυτικών διακοσμητικό ρόλο.

Αν εξαιρεθούν τα Δωδεκάνησα και η Λήμνος, τότε το μισό Αιγαίο εξαιρείται από τις περιπολίες του ΝΑΤΟ.

Το θέμα που απασχολεί όμως το ΝΑΤΟ δεν είναι το κόψιμο του Αιγαίο στα δύο, αλλά, όπως είπαμε, η άρνηση της Τουρκίας να δεχθεί επαναπροωθήσεις «προσφύγων» στα εδάφη της, χωρίς τις οποίες δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του ΝΑΤΟ στην περιοχή, γεγονός που ενδεχόμενα ενεργοποιήσει την ρωσική διπλωματία, ώστε να απομακρυνθεί ο νατοϊκός στόλος από το Αιγαίο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.