Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Μπαράζ επαφών Βαρθολομαίου για το εσφιγμενίτικο ζήτημα


Αμα τη επιστροφή του από τη Βιέννη το πρώτο πράγμα με το οποίο ασχολήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν ήταν η Πανορθόδοξη Σύνοδος, αλλά το εσφιγμενίτικο ζήτημα.

Βράδυ Κυριακής επέστρεψε, Μεγάλη Δευτέρα πρωι είδε την προσφάτως μεταβάσαν εις Άγιον Όρος Πατριαρχική Εξαρχία, η οποία τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην αθωνικη΄πολιτεία και τις σχετικές συζητήσεις για το εσφιγμενίτικο ζήτημα.

Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολο, Ανδριανουπόλεως κ.Αμφιλόχιο και Σηλυβρίας κ.Μάξιμο ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για τα καθέκαστα και τις συζητήσεις που διεξήχθησαν σε καλό κλίμα.

Όπως είχε γράψει προ ημερών το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ με ομόφωνη απόφαση της Διπλής Ιεράς Σύναξης (όπου συμμετέχουν Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι των Μονών) επαφίεται πλέον στη σοφία και την κρίση του Οικουμενικού Πατριάρχη ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να επέλθει σύγκλιση.

Πάντως κάποιες πηγές από το Φανάρι κάνουν λόγο για απαιτήσεις μετανοίας από την παλαιά αδελφότητα. Μετά την αντιπροσωπεία ο Πατριάρχης είδε και τον Ηγούμενο της νέας αδελφότητας της Ι. Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην κ. Βαρθολομαίον μετά των συνοδών αυτού.

Αναμένωμεν τη συνέχεια...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.