Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ρωσικό τελεσίγραφο στις ΗΠΑ


Η κατάσταση στην Συρία οδηγείται εκ νέου στην κλιμάκωση, καθώς ήταν απίθανο να κρατήσει η όποια εκεχειρία, δεδομένου ότι η Νέα Τάξη έχει συγκεκριμένα σχέδια για την περιοχή, στα οποία αντιδρά εντόνως η Ρωσία.

Έτσι μετά τις κατηγορίες από ΗΠΑ και συμμάχους κατά της Μόσχας, οι οποίοι έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ζητούν, εμμέσως πλην σαφώς, την αποπομπή της Ρωσίας από τον Ο.Η.Ε., το Κρεμλίνο περνά στην αντεπίθεση και μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου του στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, αναφέρει με μορφή τελεσιγράφου:

«Η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί πλέον μονομερείς ενέργειες στο θέμα της Συρίας».

Μιλώντας στην σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταδίδει το Ria Novosti, ο ρώσος αντιπρόσωπος επεσήμανε ότι, κατά την διάρκεια της συζήτησης που έχει ως θέμα την συμφωνία εκεχειρίας για τη Συρία, τέθηκε ως προϋπόθεση ότι η Δαμασκός θα πρέπει να διακόψει μονομερώς τις πτήσεις των αεροσκαφών της!

«Στην αρχή, μας είπαν για τρεις μέρες. Συμφωνήσαμε. Στη συνέχεια μας είπαν: «Όχι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άλλαξε γνώμη, χρειάζονται επτά μέρες», δήλωσε ο Τσούρκιν επισημαίνοντας ότι «παρόμοιες παγίδες τακτικής δεν μπορούν να συνεχίζονται επ' άπειρον. Δεν θα δεχθούμε πλέον μονομερείς πρωτοβουλίες».

Η αποκατάσταση της ειρήνης στη Συρία έχει γίνει ένας ανεπίτευκτος στόχος, επειδή εξοπλίζουν εκατοντάδες ένοπλες ομάδες στη χώρα και την βομβαρδίζουν «όλοι όσοι θέλουν», συμπλήρωσε ο Τσούρκιν και υπογράμμισε πως τα μέλη της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ, μέχρι στιγμής δεν παρουσίασαν στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας που αφορούσε τον βομβαρδισμό της πόλης Μαντζίμπ τον Ιούλιο, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν μερικές δεκάδες άμαχοι.

Τέλος, ο Τσούρκιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συμφωνία Ρωσίας και ΗΠΑ για την Συρία δεν διακόπηκε οριστικά μεν, αλλά η Ουάσιγκτον συνεχίζει να αλλάζει τις θέσεις της θα είναι δύσκολο να γίνει σοβαρός διάλογος.

«Εμείς καθορίσαμε με σαφήνεια τη στάση μας. Χρειαζόμαστε μια σοβαρή συζήτηση χωρίς υπερβολές. Χωρίς οι άνθρωποι να αλλάζουν τους όρους τους κάθε δύο μέρες. Εάν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει σοβαρός διάλογος» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Όπως αντιλαμβάνεστε τα διπλωματικά μέσα εξαντλούνται...

Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.