Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Αμερικανός στρατηγός: Η μέση ανατολή ανήκει πλέον στην… Ρωσία!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την εντυπωσιακή ομολογία ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν ουσιαστικά την Μέση Ανατολή στην ρωσική επιρροή, κάνει ο Αμερικανός στρατηγός, Raymond Odierno, ο οποίος είναι πολύ γνωστός στην Τουρκία γιατί είχε πρωτοστατήσει στο επεισόδιο του τσουβαλιάσματος των Τούρκων στρατιωτικών στις 4 Ιουλίου του 2003 στην πόλη Σουλειμανιέ του βορείου Ιράκ, γεγονός που θεωρήθηκε σαν η μεγαλύτερη προσβολή στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι Fox News, ο Raymond Odierno σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα με την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο και την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν με εγκληματικό τρόπο τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και άφησαν όλες τις πρωτοβουλίες ειδικά στην Μέση Ανατολή στην Ρωσία, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι πλέον να είναι κυρίαρχοι στην περιοχή.

Αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα για τις πολιτικές της γενικά, αναφερόμενος στη προεδρική αλλαγή στις ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι η αμερικανική πολιτική θα είναι πιο ενεργητική στον πόλεμο κατά στης ισλαμικής τρομοκρατίας και κατά των ισλαμιστών που αφέθηκαν κυριολεκτικά ελεύθεροι να διαπράττουν τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις.

Παράλληλα εξέφρασε τη ελπίδα για στενότερη συνεργασία με την Ρωσία στο πόλεμο αυτό.

Αλλάζουν τα πράγματα και εμείς τι κάνουμε;

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.