Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ειδήμονας: η συντριβή του ρωσικού Tu-154 οφείλεται σ΄ επίθεση-παρεμβολή ραδιο-ηλεκτρονική


Στο άρθρο μας η CIA είναι η αιτία της καταστροφικής πτώσης του ρωσικού αεροπλάνου στη Μαύρη Θάλασσα αναφέραμε ότι αυτή η πτώση οφείλεται σε μια επίθεση radio-ηλεκτρονική από τη CIA.Σύμφωνα με τον ρώσο ειδήμονα Alexandre Artamonov, οι εκτελεστές θα μπορούσαν να είναι γαλλικά πλοία που ήταν παρόντα στη Μαύρη Θάλασσα.

Το επίμαχο αεροσκάφος δέχθηκε μια «μεγάλη επίσκεψη», στη γλώσσα των αεροναυτών το τελευταίο Σεπτέμβρη κάτι που σημαίνει ότι όλα τα συστήματα – avionique, έλικες,υδραυλικά – επιθεωρήθηκαν. Ακόμη περισσότερο που αυτό το αεροσκάφος θα επιτελούσε μια ειδική αποστολή :οι μουσικοί του συνόλου Alexandrov (χορωδία του Κόκκινου στρατού), οι μπαλαρίνες, οι δημοσιογράφοι μεγάλου καναλιού για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς που θα διοργάνωνε η Ρωσική Άμυνα για το απαοσπασμένο σώμα των ρώσων στρατιωτικών στη Συρία. Μπορείτε να φανταστείτε ότι »χτενίστηκε» ως και τη τελευταία βίδα του αεροσκάφους. Αλλά να που πέφτει χωρίς εμφανή λόγο σαν να ήταν στο Τρίγωνο των Βερμούδων.
Η κατασρτοφή επήλθε ακριβώς μετά την απογείωση και οι κινητήρες σταμάτησαν ταυτόχρονα αφού το Tupolev έπεσε σε μια ολοκληρωτική σιωπή …..
Επιτέλους τ΄αεροπλάνα πέφτουν και αρκετά συχνά αλλά το περίεργο αυτής τη τελευταίας συντριβής τσεκαρίστηκε από περισσότερους από έναν παρατηρητή.Όχι μόνο το αροσκάφος ήταν σ΄εξαιρετική κατάσταση και η πτήση στενά επιθεωρούμενη αλλά ακόμη περισσότερο το πλήρωμα δεν εξέπεμψε κανένα σήμα κινδύνου στη ραδιοσυχνότητα. Ο πύργος ελέγχου μπόρεσε να πιστοποιήσει ακριβώς και μόνο την εξαφάνιση Tupolev.
Έχοντας περάσει πάνω από 15χρόνια στην πολιτική και στρατιωτική αεροπορία νομιμοποιούμαι να πω ότι είναι μια σπάνια περίπτωση – πολύ πιο σπάνια από την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysian Airlines του οποίου ποτέ δεν βρέθηκαν τα συντρίμια ούτε καμιά υπόθεση ευσταθής προχώρησε για τη συντριβή.
Σε κάθε περίπτωση ένας μεγάλος αριθμός ρώσων στρατιωτικών επαγγελματιών εκτιμούν ότι καμιά λογική αιτία δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τέτοια τραγωδία.Κάποιοι εικάζουν την υπόθεση ενός πυραύλου κρουζ ή ενός πυραύλου φορητού αντιαεροπορικού τύπου « Stinger ». Αυτό είναι βέβαια σίγουρο ότι αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα όφειλε να καταγραφεί ο αντίκτυπος και οι λάμψεις τη στιγμή της έκρηξης χωρίς να μιλάμε για τη καταγραφή της τροχιάς του πυραύλου που θα μπορούσε να γίνει από τα υπάρχοντα μέσα επιτήρησης στη Μάυρη Θάλασσα.Επομένως ένα τέτοιο ενδεχόμενο τρομοκρατικού βλήματος είναι πολύ λίγο δυνατό.
Παραμένει η τελευταία εκδοχή των γεγονότων που αν το καλοσκεφθείς δεν είναι και τόσο φουτουριστικό.Εδώ και πολύ καιρό οι ρώσοι μιλούν για τα υπέρ-σοφιστικέ όπλα τους στον τομέα της αντιαεροπορικής άμυνας και ηλεκτρονικών παρεμβολών.Τα μέσα του ηλεκτρονικού πολέμου ήταν τόσο σοφιστικέ που το πέρασμα ενός μόνου ρωσικού αεροσκάφους πάνω από ένα καταδρομικό αμερικανικό που ήταν εκείνη τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσε το blocage όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων συμπεριλαμβανομένων της επαφής με το δορυφόρο και τα αερομεταφερόμενα οπλικά συστήματα [1].
Το καταδρομικό όφειλε ν΄ αλλάξει πορεία και να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτή η πληροφορία αποδεικνύει μ΄ εύγλωττο τρόπο ότι δύναται πολύ καλά να μπλοκαριστούν τα συστήματα του αεροσκάφους με τα μέσα radio-électronique πολέμου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιθετικό όπλο.
Αν οι ρώσοι το έκαναν θα είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το ΝΑΤΟ διαθέτει αντίστοιχα οπλικά συστήματα. Ένα σύνολο αμερικανικών αεροπλανοφόρων σταθμεύει συγχρόνως στη Μαύρη Θάλασσα και ενισχύεται από πολλά πλοία. 2 γαλλικά πλοία το « Dupuy- De-Lôme », το καλύτερο μέσα στη μάχη την radio-électronique και το « Le Chevalier Paul » που περιφέρονται στην ίδια περιοχή.
Είναι απολύτως δύσκολο να εντοπιστεί μια κατευθυνόμενη δέσμη ραδιοηλεκτρονική [2].
Η στιγμή ήταν πολύ καλά επιλεγμένη.όχι μόνο η ημερομηνία είναι συμβολική : αυτή των Χριστουγέννων (αν και οι ρώσοι ορθόθοξοι τα γιορτάζουν στις 7 Γενάρη ωστόσο μέρος των ορθόδοξων εκκλησιών τα γιορτάζουν στις 25). Eπιπλέον ανήκε στο ρωσικό στρατό και η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού είναι το ίδιο το σύμβολο του ρωσικού στρατού.Η καταστροφή επήλθε τη στιγμή της επερχόμενης αναχώρησης του Obama και η ανάδειξη του Donald Trump προοιωνίζει βελτίωση των αμερικανορωσικών σχέσεων.
Ο συμβολισμός έπιαξε ένα δυνατό ρόλο. Δεν ξεχάσαμε τη διπλωματική καταιγίδα που προκάλεσε το concert που δόθηκε από τη ρωσική ορχήστρα που διηύθυνε ο πολύ φημισμένος Guerguiyev στο αρχαίο θέατρο της Παλμύρας…( σσ Πιθανώς εικάζει ότι κάτι τέτοιο δεν ήθελαν κάποιοι να επναληφθεί) Πάντα οι συμβολισμοί έχουν τη δύναμή τους και το μυστικισμό τους : το να ρίξεις ένα στρατιωτικό αεροπλάνο που μεταφέρει τη Χορωδία του Κόκκινου στρατού που πετούσε για να γίνουν οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς μετά την απελευθέρωση ενός μεγάλου μέρους της Συρίας είναι κάτι περισσότερο από συμβολικό.
Ο Alexandre Artamonov που υπογράφει το άρθρο είναι Dr Κοινωνικών Επιστημών στο Institut Catholique de Paris, κάτοχος DEA της Γενικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Paris 3 (Sorbonne Nouvelle) και DEA σε στρατιωτική και πολιτική αεροναυτική στο CEDS IHEDN (Promotion 1995). Ο Alexandre Artamonov είναι ένας από τους εμψυχωτές των εκπομπών FM sστις συχνότητες Radio Spoutnik στο Παρίσι, επικεφαλής στην υπηρεσία Ραδιοφώνου στη γαλλική MIA « Rossiya Segodnya » και πολιτικός παρατηρητής.numidia-liberum 26.12.16
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.