Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Απαγορεύονται οι εκλογές; Η περίεργη δέσμευση του 4ου μνημονίου


Του Άρη Δημόπουλου

Λίγοι το πρόσεξαν, ακόμη λιγότεροι κατάλαβαν τις...συστάσεις των δανειστών μας, έπειτα από τη διαφαινόμενη συμφωνία του τελευταίου Eurogroup.

Πόσο πιθανό είναι να απαγορευτούν δια...μνημονίου οι εκλογές στη χώρα μας; Οι "εταίροι" μας προειδοποιούν.

Όλως "τυχαίως" δύο συστάσεις των δανειστών δεν έλαβαν την δημοσιότητα που τους άρμοζε, αν και πολύ σοβαρές για το μέλλον της χώρας, επισημαίνοντας τους κινδύνους μίας τυχόν πολιτικής αστάθειας.

Και με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να αποφευχθεί μία δραματική πολιτική αστάθεια; Φυσικά με την απουσία εκλογών!

Αναλυτικά τα non paper της συμφωνίας, που έρχονται απευθείας από τις Βρυξέλλες:

"Εφαρμόστε άμεσα και χωρίς παρεκκλίσεις το πρόγραμμα και αποφύγετε οπωσδήποτε τις πολιτικές αναταραχές'.

Οι παραπάνω οδηγίες είναι η "βίβλος" πάνω στην οποία θα κινηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση και από την οποία θα κριθεί η πορεία του προγράμματος και της επακόλουθης χρηματοδότησης.

"Περαιτέρω καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος και πιθανή επιστροφή της πολιτικής αβεβαιότητας θα υποσκάψουν τα επιτεύγματα του προγράμματος και θα θέσουν σε νέο μεγάλο κίνδυνο την οικονομία", αναφέρει ο ESM, κάνοντας σαφές πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει ως έχει!

Πως δηλαδή;

Χωρίς καμία απολύτως πολιτική αλλαγή ή αστάθεια, πράγμα που συνεπάγεται εκλογές και πιθανή συντριπτική ήττα της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι το νέο μνημόνιο - πρόγραμμα που εγκρίθηκε και από την ελληνική Βουλή, έχει διάρκεια πολύ μετά το 2019, η καταληκτική δηλαδή ημερομηνία που θα πρέπει η χώρα να προσφύγει στις κάλπες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.