Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ο Αναστασιάδης ζητά τη στήριξη της Βρετανίας με στόχο την πρόοδο στη Γενεύη


Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ως ενδιαφερόμενου μέρους που θα συμμετάσχει στην επικείμενη Διάσκεψη για την Κύπρο, στις προσπάθειες για αποτελεσματικό χειρισμό του κεφαλαίου της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία, Μάθιου Κιντ με την ευκαιρία των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Παράλληλα, ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η πρόοδος επί του κεφαλαίου της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, θα δημιουργήσει σοβαρές προοπτικές για περαιτέρω γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, ώστε να επιτευχθεί όχι μόνο ουσιαστική πρόοδος, αλλά και μια συνολική λύση του Κυπριακού».

Υπενθύμισε, μάλιστα, τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ότι η πρόοδος επί του κεφαλαίου αυτού, αποτελεί βασικό στοιχείο για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι, θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για να επιτύχει βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα επανενώνει πραγματικά την Κύπρο και το λαό της, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

«Η προσήλωσή μας στο όραμα μιας επανενωμένης Κύπρου είναι σταθερή», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.