Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Το μυστικό γραφείο του Β.Πούτιν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα


Ο Βλάντιμιρ Πούτιν παρουσίασε για πρώτη φορά το μυστικό του γραφείο, στο οποίο ποτέ πριν δεν είχε πατήσει το πόδι του εκπρόσωπος κανενός ΜΜΕ. Ο ... τυχερός δεν είναι άλλος από τον Όλιβερ Στόουν και η παρουσίαση έγινε κατά τη διάρκεια ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στον Ρώσο πρόεδρο.
Το κύριο γραφείο του Β.Πούτιν στο Κρεμλίνο έχει προβληθεί αρκετές φορές από πολλούς δημοσιογράφους, καθώς εκεί συμβαίνουν οι συναντήσεις εργασίας του προέδρου. Ωστόσο, ο Αμερικανός σκηνοθέτης ταινιών Όλιβερ Στόουν είχε την τύχη να ξεναγηθεί στο μυστικό δωμάτιο του Ρώσου προέδρου.
Το συναρπαστικό ταξίδι στον «κόσμο» του Πούτιν ξεκίνησε όταν επετράπη στον κάμεραμαν να τραβήξει το γραφείο του Πούτιν από την πλευρά που κάθεται ο πρόεδρος. Οι συνεργάτες του Στόουν ανακάλυψαν τότε μια κονσόλα με πολλά κουμπιά που πάνω έχουν επίθετα, όπου ο πρόεδρος απλώς πιέζει ένα από αυτούς όταν χρειάζεται να επικοινωνήσει με ένα συγκεκριμένο άτομο.
Η ομάδα επίσης κατέγραψε την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή του Πούτιν που απεικονίζει το Κρεμλίνο τη νύχτα, καθώς και ψαλίδι, που βρίσκεται σε ένα πορτοκαλί φάκελο με την επιγραφή απόρρητο.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν έδειξε στον σκηνοθέτη ένα άλλο χώρο, όπου κανένας δημοσιογράφος δεν είχε πατήσει πριν.
Στο χώρο αυτό υπήρχε ένα καθιστικό με ντουλάπια, τραπέζια, καναπέδες και πολλά άλλα πράγματα. Στο κέντρο υπήρχε ένα στρογγυλό τραπέζι, πάνω στο οποίο υπήρχε ένα πιάτο με φρούτα και ένα βάζο μελιού. Στη γωνία υπήρχαν εικόνες της Παναγίας και του Χριστού δίπλα στο πορτρέτο ενός άνδρα.
«Αυτός είναι ο πατέρας μου στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, ήταν στις ναυτικές δυνάμεις», δήλωσε ο Πούτιν, δείχνοντας το πορτρέτο. Το δωμάτιο είναι ένα μέρος όπου ο Πούτιν ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας του.
«Και αυτό είναι το δεύτερο μέρος του γραφείου, όπου εργάζομαι με έγγραφα, συνήθως καλύπτεται με χαρτιά», είπε ο Πρόεδρος και άνοιξε μια άλλη πόρτα.
Το δωμάτιο είχε ένα γραφείο, βιβλιοθήκες και ένα τζάκι. Υπήρχαν πολλές εφημερίδες και περιοδικά πάνω σε ένα τραπέζι, ενώ σε ένα κοντινό δωμάτιο από εκεί ο Πούτιν πραγματοποιεί συναντήσεις με ξένους ηγέτες.
Το ντοκιμαντέρ για τον Ρώσο πρόεδρο αποτελείται από τέσσερα μέρη και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Showtime στις 12-15 Ιουνίου. Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι το ντοκιμαντέρ του αποσκοπεί στην αποτροπή περαιτέρω επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Όλιβερ Στόουν φημίζεται για τη δημιουργία ταινιών που αφορούν σημαντικά πολιτικά ζητήματα, και το τελευταίο του έργο, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016, ήταν αφιερωμένο στον πρώην πράκτορα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA), Edward Snowden.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.