Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ζητά σύνδεση φυσικού αερίου απ’ ευθείας με Ρωσία


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι περιμένει επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να εγκρίνει την παροχή φυσικού αερίου απευθείας από τη Ρωσία και όχι μέσω της Τουρκίας, έτσι που να μην εξαρτάται η χώρα από τους Τούρκους. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα υπογράψει τον ενεργειακό χάρτη για παροχή στη Βουλγαρία από το «Turkish stream» 15,7, δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Τους είπα ότι περιμένουμε μια επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα επιτρέψει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την άμεση σύνδεση σωλήνων αερίου στη Βουλγαρία (από τη Ρωσία), διότι στην πραγματικότητα ολόκληρη η περιοχή θα εξαρτάται από την Τουρκία.
Τώρα με αυτές τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, μπορούμε να θέσουμε πολλές ρητορικές ερωτήσεις, τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με τους πρέσβεις της Βουλγαρίας.

Πηγή:  http://www.echedoros-a.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.