Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ο Τραμπ καθυστερεί τον παγκόσμιο ηγέτη – Τι συνέβη για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι Παλαιστίνιοι αποφάσισαν το πάγωμα των επαφών με αμερικανούς αξιωματούχους, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης Τραμπ για το κλείσιμο της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 40 χρόνια.

Η Εθνική Δεξιά του Ν.Τραμπ στηρίζει το Ισραήλ απέναντι στην προσπάθεια της Νέας Τάξης να θέσει την Ιερουσαλήμ υπό διεθνή εποπτεία, προκειμένου να ανακηρύξει από την «ιερή πόλη», όπου συναντώνται οι τρεις κορυφαίες μονοθεϊστικές θρησκείες, παγκόσμια κυριαρχία με έναν ηγέτη και κατάργηση της έννοιας «κράτος-έθνος».

Αυτό επιδιώκεται να συμβεί με ταυτόχρονη «λύση» του Παλαιστινιακού εις βάρος των ισραηλινών επεκτατικών συμφερόντων. Άλλωστε η Ουνέσκο χαρακτηρίζει την Ιερουσαλήμ «κατεχόμενη» και την κυριαρχία του Ισραήλ «κενή και άκυρη».

Σε αντιδιαστολή με τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα και τον Ο.Η.Ε., ο Τραμπ σκληραίνει την στάση του απέναντι στην Παλαιστίνη και ξεσηκώνει κύματα ενθουσιασμού στους Εβραίους, οι οποίοι στηρίζουν το εθνικό κράτος του Ισραήλ σε αντίθεση με τις φιλοπαγκοσμιοποιητικές «εβραϊκές» οικογένειες των ΗΠΑ (βλ. Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Ιλουμινάτι κτλ).

«Για ποιον λόγο να τους συναντάμε αφού κλείνουν τα γραφεία μας;», δήλωσε ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ-Μάλικι σε μήνυμά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

«Κλείνοντας το γραφείο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης παγώνουν οι ίδιοι όλες τις επαφές. Αυτό που κάνουμε είναι η επισημοποίηση αυτής της κατάστασης», εξήγησε.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να ανανεώσουν την άδεια λειτουργίας της αντιπροσωπείας της PLO (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή της αργά το βράδυ της Παρασκευής, παρουσιάζοντας ως αιτία το κάλεσμα του Παλαιστίνιου προέδρου Μ. Αμπάς τον περασμένο Σεπτέμβρη προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ερευνήσει και να ασκήσει διώξεις εναντίον Ισραηλινών για τα εγκλήματά τους σε βάρος των Παλαιστινίων.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.