Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

"Ατσαλάκωτος" αποχωρεί από την ελεύθερη Συρία ο Β.Πούτιν - Σε δύο χρόνια απελευθέρωσε το 98% των εδαφών της!

Του Άρη Δημόπουλου

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις αποτελεσματικότερες επεμβάσεις του ρωσικού στρατού σε ξένα εδάφη, ακόμη και από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Μη αθετώντας τις στρατηγικές του συμφωνίες, ο κραταιός Βλαντιμίρ Πούτιν, έπραξε τα...δέοντα στην πολύπαθη Συρία, την οποία και σήμερα παραδίδει στον νόμιμα εκλεγμένο ηγέτης της, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Επί της ουσίας η "τελετή παράδοσης" της ελεύθερης πλέον Συρίας, έγινε με την χθεσινή επίσκεψη του Άσαντ στο Σότσι της Ρωσίας. Οι εναγκαλισμοί των δύο ανδρών και τα έκδηλα χαμόγελα τα λένε όλα:

«Οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών στην Συρία φθάνουν στο τέλος τους, ενώ χάρη στις προσπάθειες της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας καταφέραμε να αποτρέψουμε την κατάρρευση της Συρίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της τριμερούς συνάντησης Ρωσία, Τουρκίας, Ιράν που πραγματοποιείται στο Σότσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι οι τρομοκράτες στην Συρία έχουν υποστεί πραγματικά ένα καθοριστικό πλήγμα και «εμφανίσθηκε μια πραγματική ευκαιρία να τεθεί τέλος στον πολυετή εμφύλιο πόλεμο».

Όχι μόνο εκδίωξε τους φανατικούς ισλαμιστές, πολεμώντας ταυτόχρονα τα...ύπουλα προβοκάτσια της Δύσης, αλλά ο «Τσαρ Βλαντ» κατόρθωσε με την αμέριστη στήριξή του στον Άσαντ να κάνει μέχρι και μερίδα της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης να παραδεχθεί την τεράστια συμβολή του ρωσικού στρατού στη Συρία.

Τώρα δε η ίδια η αντιπολίτευση δέχεται πιέσεις προκειμένου να συμφωνήσει σε μία πολιτική συμφωνία για την επόμενη μέρα στη Συρία, γιατί όχι, ακόμη και με τον Άσαντ ως αρχηγό.

Εξάλλου τον πρώτο λόγο τον έχουν Μόσχα και Δαμασκός, που από κοινού ανακοίνωσαν την απελευθέρωση του 98% των συριακών εδαφών από το Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια του.

Υπενθυμίζουμε πως από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, οι ρωσικές δυνάμεις, κυρίως από αέρος, σφυροκοπούν τις θέσεις των ισλαμιστών, δίνοντας σφοδρές μάχες στο πλευρό του κυβερνητικού στρατού του Άσαντ.

Μία από τις πλέον αξιομνημόνευτες στιγμές ήταν η απελευθέρωση της αρχαίας ελληνικής πόλης Παλμύρας, η οποία πιστώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις:
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.