Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ρωσία: Μετά τον Πούτιν το χάος...

Σταθερά "Τσαρ Βλαντ" ψηφίζουν ακόμη και οι Ρώσοι των απομακρυσμένων επαρχιών.

Η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των ρωσικών προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου του 2018, μπορεί να μην έχει ξεκινήσει επίσημα για τον πρόεδρο Πούτιν, εν αντιθέσει με άλλους υποψηφίους της αντιπολίτευσης, αλλά οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες και αναλυτές, δεν παύουν να καταγράφουν τις πολιτικές διαθέσεις των Ρώσων πολιτών, θεωρώντας παράλληλα δεδομένη την επικράτηση του Ρώσου προέδρου στις επικείμενες εκλογές.

Η εφημερίδα Kommersant, γράφει ότι οι πολιτικές διαθέσεις των κατοίκων των μεγάλων ρωσικών πόλεων είναι το ίδιο ασταθείς ,όπως ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η πλειονότητα των πολιτών δεν βλέπει άλλη εναλλακτική λύση στη θέση του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ το πολιτικό ενδιαφέρον μετά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών του 2016 εξακολουθεί να πέφτει και συνεπώς η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές μπορεί να είναι πολύ πιο χαμηλή από αυτή που υπολογίζει ότι θα είναι το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν αυτή την φορά, όπως εκτιμούν οι ειδήμονες της πολιτικής ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Μόσχας, θα πρέπει να νικήσει ως «νέος» πρόεδρος, που θα κυβερνήσει την χώρα υπό νέες συνθήκες και να κατακτήσει εκ νέου τους υποστηρικτές του.

Μάλιστα, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν ο Πούτιν αυτή την στιγμή γίνεται αποδεκτός πιο θετικά, σε σχέση με την περίοδο που είχε προηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του 2012, προσθέτοντας ότι αυτή η αξιολόγηση δεν οφείλεται μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες.

Ένα τμήμα των Ρώσων πολιτών και η ελίτ, όπως επισημαίνουν οι ειδήμονες στον τομέα της πολιτικής ψυχολογίας, όταν σκέφτονται ότι «Ο Πούτιν μπορεί να μην συμμετάσχει στις εκλογές», νοιώθουν κάποιο φόβο για τις συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν από μια τέτοια επιλογή. Αυτό ο φόβος είναι που ωθεί, όπως επισημαίνει η εφημερίδα το 63,8% να δηλώνει στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν υπέρ του Πούτιν.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.