Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

To BINTEO-«στάχτη» στα μάτια των Ελλήνων, ακόμα μεγαλύτερος ο κίνδυνος για την Μακεδονία

 του Κίμωνα Χαραλάμπους

Διπλωμάτες των Σκοπίων έχουν ταχθεί υπέρ της μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων σε αεροδρόμιο «Κίρο Γκλιγκόροφ». Το αεροδρόμιο των Σκοπίων μετονομάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από την τότε κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», από αεροδρόμιο «Πέτροβετς» που λεγόταν μέχρι τότε.

Παράλληλα, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, ενδέχεται να αποσυρθεί, αφού, όπως μεταδίδεται, διαπιστώθηκαν πως για την κατασκευή και τοποθέτηση του υπήρξαν σοβαρές παρατυπίες τόσο στη τήρηση της νομοθεσίας όσο και στο συνολικό κόστος των εργασιών.

Το κερασάκι στην τούρτα, έβαλε ένα βίντεο του οποίου η προβολή του θεωρούνταν... ταμπού έως πρότινος στα Σκόπια.

Πρόκειται για την περιβόητη δήλωση του Κίρο Γκλιγκόροφ -πρώτου προέδρου της χώρας- το 1992 προς τα ΜΜΕ που εξηγεί δημόσια πως οι Σκοπιανοί, είναι... Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο.


Τι συμβαίνει άραγε στα Σκόπια;

Πολύ απλά, το θέμα με την Ελλάδα πρέπει να λυθεί! Αυτό θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια πλήρους ενσωμάτωσης των Βαλκανίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Η Νέα Τάξη, παρότι έχει μια ιδιαίτερη αντιπάθεια στους Έλληνες, δεν βάζει κανέναν και τίποτα πάνω από τους σχεδιασμούς της.

Ο εθνικισμός των ψεύδο-μακεδόνων ήταν και είναι ένα «πυροτέχνημα», προκειμένου να φανατιστεί ο λαός των Σκοπίων και να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα.

Ωστόσο, προσοχή! Η Μακεδονία παραμένει στο στόχαστρο. Όλο αυτό δεν αποκλείεται να αποτελεί στάχτη στα μάτια της Ελληνικής κοινής γνώμης. Στο πλαίσιο διαμελισμών χωρών, η σύσταση κράτους μεγάλης «Μακεδονίας» με αρπαγή εδαφών από την Ελλάδα δεν θα παρατηθεί τόσο εύκολα.

Καλό θα είναι η Ελλάδα να το έχει αυτό υπόψη και να μην δεχτεί σύνθετες ονομασίες, οι οποίες θα δημιουργήσουν τις βάσεις για την πρόκληση τετελεσμένων γεγονότων!

Σε αυτό το σημείο παραθέτουμε κάποια από τα λόγια τον παμμακεδονικών ενώσεων σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Νομίζουμε ότι θα ήταν όχι μόνον παράλογο αλλά και τραγικό όχι μόνον για τους Μακεδόνες, αλλά και για ολόκληρο τον απανταχού Ελληνισμό, αν ο Υπουργός μας Εξωτερικών (…) συμφωνήσει να ονομαστούν τα Σκόπια με όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», Βόρεια, Άνω σε Κυριλλική ή οποιαδήποτε άλλη γραφή…

Για σκεφτείτε κ. Υπουργέ πόσο καταστροφικό θα είναι αν τα Σκόπια τα βαπτίσουμε εμείς οι ίδιοι «Μακεδονία», ενώ ο νυν Υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ παραδέχεται πως «Δεν είμαστε αρχαίοι Μακεδόνες, αλλά είμαστε Μακεδόνες». Επιπλέον για σκεφθείτε αν στις επόμενες εκλογές αναδειχτεί ως κυβέρνηση το VMRO. Όλοι μας γνωρίζουμε πως οι ψηφοφόροι του κ. Γκρούεβσκι δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Γι αυτό τον λόγο αν το ελληνικό κράτος επιτρέψει άνοιγμα διόδου στις Πρέσπες αυτή η κίνηση θα λειτουργήσει ως δούρειος ίππος για τις παραμεθόριες περιοχές μας της Φλώρινας που ήδη επηρεάζονται από τους προπαγανδιστές των εκεί δρώμενων.

Κύριε Υπουργέ, οι απανταχού Μακεδόνες σας καλούν σε εθνική επαγρύπνηση για τη Μακεδονία μας, μακριά από οποιοδήποτε ενδοτισμό, ή αποδοχή «λύσεων» που αντιβαίνουν στο εθνικό μας συμφέρον, το δίκαιο και την ιστορία του τόπου μας».

Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.