Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Δεν αστειεύεται ο Πούτιν: Ρωσική άσκηση στις ακτές των ΗΠΑ μετά από 30 χρόνια


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, η Ρωσία του Πούτιν πραγματοποίησε εκπαιδευτική άσκηση μέσω του Βορείου Πόλου και κοντά στις ακτές της Βόρειας Αμερικής.

Τις εκπαιδευτικές, αν μη τι άλλο προειδοποιητικές, πτήσεις πραγματοποίησαν ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη της Ρωσίας σε μία περίοδο όπου υπάρχει ένταση στις σχέσεις Ανατολής και Δύσης.

Αξιοσημείωτο είναι πως την ίδια χρονική στιγμή, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν μεγάλη ναυτική άσκηση στον Αρκτικό Κύκλο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, τόνισε πως τέτοια άσκηση στο Βόρειο Πόλο είχε να πραγματοποιηθεί από την Σοβιετική εποχή.

Η παγκόσμια ένταση που εδώ και πολύ καιρό κυοφορείται και τροφοδοτείται με εκατέρωθεν κινήσεις και ενέργειες, μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, φαίνεται να πλησιάζει στην κορύφωσή της, ενώ στρατιωτικά πάντα παραμένουν «καυτά» τα μέτωπα σε Μέση Ανατολή (Συρία) και Ανατ. Ευρώπη (Ουκρανία).

Οι δυνάμεις της Δύσης (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ που εμποδίζει τον ιδεολογικό του αντίπαλο Ν.Τραμπ να αναλάβει πλήρως την εξουσία στον Λευκό Οίκο και να συνασπιστεί με την Ρωσία σε μία παγκόσμια συμμαχία) φαίνεται να συνασπίζονται απέναντι στον αντιπαγκοσμιοποιητή Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν διστάζει να τους «τρίξει τα δόντια».

Ο «Τσάρος» παράλληλα καλεί τον Ν.Τραμπ σε συνομιλίες.

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τετάρτη πως η Ρωσία παραμένει ανοικτή στο ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν παρά την απέλαση από την Ουάσινγκτον ενός μεγάλου αριθμού Ρώσων διπλωματών.

Γιατί αυτό;

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανήκει στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό στρατόπεδο με τον Πούτιν.

Αυτό επαληθεύεται εύκολα, αν κάποιος παρατηρήσει τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε ΗΠΑ και Ρωσία, αυτή την στιγμή.
Μείωση φόρων εις βάρος της Ατζέντας 2030
Ενίσχυση του πατριωτικού αισθήματος
Στήριξη της οικογένειας
Ενδυνάμωση της Θρησκείας

Στα μάτια της κοινής γνώμης όμως οι δύο ηγέτες οφείλουν να φαίνονται αντίπαλοι, ειδάλλως το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ (Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, Ροκφέλερ, Σόρος κτλ.) θα μαζεύει δικαιολογίες, προκειμένου να οδηγήσει τον Ν.Τραμπ στην έξοδο.

Άλλωστε, έχετε παρακολουθήσει τις κατηγορίες που προσάπτουν στον Αμερικανό ηγέτη σε σχέση με την φερόμενη «συνεργασία του με την Ρωσία, προκειμένου να εκλεγεί εις βάρος της Χίλαρι Κλίντον» και του Βαθέος Κράτους των παγκοσμιοποιητών (Ομπάμα, Ρότσιλντ, Σόρος κτλ.).

Εξάλλου, η παραδοσιακή σχέση αντιπαλότητας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα από τον Τραμπ, προκειμένου να οδηγηθεί η κατάσταση στα άκρα, σε περίπτωση που απειληθεί οριακά η εξουσία του στον Λευκό Οίκο.

Η Ρωσία πάντως μίλησε σήμερα!
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.