Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Την Μακεδονία θέλουν! Τι ζήτησε στην Βουλή των Ελλήνων ο Γιουνκέρ

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μετά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συνέχισε τα ψέματα σχετικά με την Ελλάδα, ότι δηλαδή: «Η Ελλάδα σηκώνει κεφάλι και γυρίζει σελίδα», βγαίνοντας δήθεν από τα Μνημόνια. Ωστόσο, μέσα στα πολλά που είπε, τόνισε το σημαντικότερο αυτή την στιγμή για τους δανειστές των παγκοσμιοποιητών.

Αφού αναφέρθηκε, με αριστερή ρητορική, στην περίοδο της επταετίας (1967-1974) δήλωσε από το βήμα της Ελληνικής Βουλής πως «αισθάνεται τιμή που απευθύνομαι στο Ελληνικό κοινοβούλιο, τον ναό της δημοκρατίας», για να επισημάνει, με «φαρισαϊκή» δόση κολακείας πως «όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινα φίλος της Ελλάδας όταν δημαγωγοί και λαϊκιστές την ήθελαν εκτός Ευρωζώνης».

«Σεβάστηκα πάντα την ειλικρίνεια των Ελλήνων και σήμερα, από εδώ, με θέρμη και συναισθηματισμό χαιρετίζω το κουράγιο του Ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος εξήρε όσους Έλληνες ανοίγουν τις «καρδιές και τα σπίτια τους» στις «μεταναστευτικές ορδές».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πυλώνες σταθερότητας, προσθέτοντας πως τα δυτικά Βαλκάνια έχουν ανάγκη από την ευρωπαϊκή προοπτική και αφού αποκάλεσε τους Έλληνες «μεγάλο έθνος», πέταξε το αντάλλαγμα για την υποτιθέμενη βοήθεια που πήρε η Ελλάδα για να φτάσει στην δήθεν «ανάπτυξη» σήμερα, την ώρα που, επαναλαμβάνουμε, από τα 4,2 δις του πλεονάσματος ΣΥΡΙΖΑ, 3,3 δις είναι οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και επίσης καθυστερούν την έκδοση σύνταξης σε 220.000 συνταξιούχους συν το ότι υπάρχουν ακόμα περίπου 5 δις χρέη προς ιδιώτες, τα οποία δεν έχουν ακόμη βεβαιωθεί.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε «πως είναι επείγον να βρεθεί λύση για το ονοματολογικό».

Αυτό τους «καίει»: Η παράδοση του ονόματος «Μακεδονία».

Όταν η Επιτροπή προτείνει έναρξη διαπραγματεύσεων προσχώρησης της Αλβανίας και της FYROM δεν σημαίνει ότι έχουμε δώσει ημερομηνία, ουτε καν έχει τεθεί ημερομηνία. Δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε σε μη ρεαλιστικές εξαγγελίες. Ολοι θα κριθούν με βάση τις αξίες τους. Για Σκόπια, να υπογραμμίσω το επείγον για λύση με το όνομα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα τον Αύγουστο που θα βγει από το πρόγραμμα θα έχει εκ νέου όλα τα δικαιώματα της αλλά και τις υποχρεώσεις. Πρέπει να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις αγορές. Να υλοποιηθούν όμως και όλες οι μεταρρυθμίσεις», δηλαδή τα μνημονιακά μέτρα, παρότι υποτίθεται βγαίνουμε από το Μνημόνιο, συνέχισε παρακάτω.

Κλείνοντας, αναρωτιόμαστε:

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ακούγοντας από τα χείλη του Γιούνκερ πως «όλα στην Ελλάδα πάνε καλά, ήρθε η ανάπτυξη, αλλάζει σελίδα η χώρα κτλ.», γιατί δεν αντέδρασε;

Συμφωνεί με όλα όσα ειπώθηκαν; Στο τέλος η Νέα Δημοκρατία χειροκρότησε τον Πρόεδρο της Κομισιόν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ!
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.