Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ανελέητος βομβαρδισμός της ατμόσφαιρας με ιονισμένα σωματίδια «τρελαίνει» τον καιρό -Στόχος τα ισραηλινά F-35


Υδροστρόβιλοι σάρωσαν τα νησιά των Κυκλάδων. Στη Σέριφο, την παραλία Μέγα Λιβάδι, στα ανοικτά των Κυθήρων οι λουόμενοι είδαν ένα ασυνήθιστο φαινόμενο. Ανοιχτά του νησιού και μέσα στη θάλασσα εμφανίσθηκε ένας υδροστρόβιλος. Το καλοκαίρι αγνοείται στην Ελλάδα. Η εμφάνιση της «Νεφέλης» δημιούργησε φθινοπωρινό σκηνικό στα περισσότερα τμήματα της χώρας.

Γιατί όμως ο καιρός «τρελάθηκε» ; Δύο πειράματα βρίσκονται σε εξέλιξη από την Ρωσία

Πρώτον, σύμφωνα με πληροφορίες τίθεται σε εφαρμογή από ρωσικό γραφείο εξελιγμένων συστημάτων, σχέδιο εντοπισμού των ισραηλινών F-35 στον συριακό ουρανό. Στόχος είναι ο ταχύτατος και ακριβής εντοπισμός από τα ραντάρ των ρωσικών βάσεων των ισραηλινών αεροσκαφών F-35 Adir που «αλωνίζουν» στο συριακό FIR.

Οι «βόλτες» των ισραηλινών Stealth μαχητικών πάνω από το συριακό έδαφος και κοντά σε ρωσικές βάσεις έχουν κτυπήσει «κόκκινο συναγερμό» στο Κρεμλίνο, ειδικά μετά τις συνεχείς αντεγκλήσεις των δύο πλευρών για τον ρόλο των Ιρανών και της Χεζμπολάχ στη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρώσοι έχουν εφαρμόσει σχέδιο «βομβαρδισμού» της ατμόσφαιρας με ιονισμένα σωματίδια, μετατρέποντας την σε ένα τεράστιο «ραντάρ» και ακυρώνοντας έτσι όλες τις ιδιότητες stealth των ισραηλινών F-35, καθιστώντας τα ορατά στα ρωσικά ραντάρ.

Η ατμόσφαιρα μετατρέπεται σε μία τεράστια κεραία ή κάτοπτρο το οποίο στη συνέχεια μπορεί να ανακλάσει τα κύματα που θα εκπέμπουν τα αεροσκάφη αυτά .

Πριν δύο ημέρες ανακοινώθηκε κάτι εκπληκτικό από ρωσικής πλευράς στην ρωσική επικράτεια, το οποίο εγείρει όμως τεράστια ερωτηματικά.

Ολα αυτά δείχνουν πως γίνονται συνεχώς πειράματα στην ατμόσφαιρα.

«Έχουμε την δημιουργία πλέγματος ραντάρ εντοπισμού στόχων σε χαμηλά υψόμετρα, τα οποία δύναται να ανιχνεύουν στόχους που πετούν χαμηλά (drone, αεροσκάφη, πύραυλοι) και τα οποία έχουν τοποθετηθεί κάτω από άκρα μυστικότατα στις μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας», δήλωσε στο ρωσικό ραδιόφωνο ο επικεφαλής των διαστημικών στρατευμάτων (RTV) (VKS) υποστράτηγος Andrew Coban.

«Μέχρι σήμερα, πάνω από όλες τις μεγάλες ρωσικές πόλεις, δημιουργήσαμε ένα πλέγμα ραντάρ σε υπηρεσία για χαμηλά ύψη», είπε.

Σύμφωνα με τον Coban, το επίπεδο εξοπλισμού των ραδιοτεχνικών στρατευμάτων με σύγχρονα και ελπιδοφόρα συστήματα και όπλα έχει ήδη φθάσει το 70%.

«Έχουμε επικεντρωθεί στον επαναπροσδιορισμό της αποστολής των στρατευμάτων αυτών με νέα συγκροτήματα και εγκαταστάσεις αυτοματισμού.

Έχουμε συγκροτήματα ικανά να ελέγχουν αυτόματα τη σειρά χρήσης του εναέριου χώρου. Αυτό το καθήκον έχει ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή ευθύνης της Μόσχας» , δήλωσε ο Coban.

Επίσης, ένα από τα καθήκοντα προτεραιότητας είναι η δημιουργία ενός πεδίου ραντάρ και ο έλεγχος του εναέριου χώρου στην περιοχή της Αρκτικής, κατέληξε ο Ρώσος στρατηγός.

Γιατί λοιπόν τέτοια σπουδή για την δημιουργία ενός τέτοιου πλέγματος ραντάρ πάνω από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας ;

Το μουντιάλ θα ήταν μια καλή δικαιολογία αλλά δεν πείθει…

Υπενθυμίζουμε ότι το DOD (Department Of Defense) των ΗΠΑ ανέφερε για παράδειγμα ότι σύστημα HAARP έχει τη δυνατότητα με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών παλμών να καταστρέψει κάθε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα εχθρικής παρουσίας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα ιδιόκτητα συστήματα ενώ μπορεί να ανιχνεύει αεροσκάφη (τύπου Stealth) και πυραύλους που πετούν σε χαμηλό ύψος.

Δηλαδή Ρωσία, ΗΠΑ ίσως και η Κίνα έχουν την απαραίτητη τεχνολογία να κάνουν τα «αόρατα Stealth», ορατά» στα δικά τους ραντάρ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.