Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η «κολλητή» του Κίσσινγκερ εμφανίστηκε σε μία λυσσαλέα επίθεση κατά των Τραμπ και Πούτιν


Ελάχιστοι γλύτωσαν από τα «σκάγια» της πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, σε μία από τις περιορισμένες πλέον συνεντεύξεις της.

Του Άρη Δημόπουλου

Η «κολλητή» του «αγαπητού» Χένρι Κίσινγκερ, ένα από τα βασικά τσιράκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες δηλώσεις της αναλώθηκε στο να επιτεθεί με μανία κατά των Πούτιν και Τραμπ.

Εκείνο δε που ανησύχησε την επί σειρά ετών αξιωματούχο της κυβέρνησης Κλίντον ήταν το…πλήγμα που προκαλείται στη δημοκρατία από την άνοδο εθνικιστικών κινημάτων σε όλο τον πλανήτη.

Πριν από μερικές μέρες η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ενισχύει το φασισμό και τις τάσεις που οδηγούν στον φασισμό παγκοσμίως, αν και παραδέχθηκε πως ο ίδιος δεν ήταν φασίστας. Τον χαρακτήρισε όμως ως τον «πιο αντιδημοκρατικό πρόεδρο στην σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ».

Μιλώντας λοιπόν στην ισπανική εφημερίδα La Razon, η Ολμπράιτ επέστησε την προσοχή στις «δημοκρατικές δυνάμεις του πλανήτη» εν όψει της ανόδου των συντηρητικών κυβερνήσεων που βάζουν πάνω από όλα το έθνος .

Βέβαια ως «σάκος του μποξ» για την «κολλητή» του Κίσινγκερ χρησιμοποιήθηκαν οι Πούτιν και Τραμπ: «Ο Τραμπ πιστεύει ότι μπορεί να είναι πάνω από το νόμο, δεν σέβεται τα θεσμικά όργανα και προσβάλλει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποκαλώντας τα τον ‘εχθρό του λαού’. Στις εκλογές του 2020 θα ήταν πολύ άσχημο να επανεκλεγεί ο Τραμπ. Έχω πάει πολλές φορές στην Ευρώπη πρόσφατα και οι ηγέτες εδώ είναι πολύ προβληματισμένοι σχετικά με το τι λένε και κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες . Έξι ακόμη χρόνια με τον Τραμπ θα ήταν πολύ επικίνδυνα».

Προφανώς θα ήταν πολύ επικίνδυνα χρόνια για την Νέα Τάξη, μιας και η εδραίωση της δυναμικής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ θα ήταν μία τεράστια ήττα για τους νεοταξίτες.

Θυμίζουμε πως σε μεγάλο βαθμό ο Τραμπ δεν έχει καταφέρει να ελέγξει τις ΗΠΑ, κάνοντας παρά μόνο ορισμένες «παρεμβάσεις» μέσα στο χαοτικό σύστημα της Νέας Τάξης.

Ας δούμε όμως τι δήλωσε η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και για τον «μισητό» Πούτιν:

«Ο Ρώσος πρόεδρος αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την Ευρώπη. Θέλει να υποσκάψει τις δημοκρατίες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και να εντάξει ξανά αυτές τις περιοχές στη ρωσική σφαίρα επιρροής». 
 
Αναφερόμενη μαλιστα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ, η 81χρονη πρώην πολιτικός υποστήριξε πως για αυτό ευθύνονται κυρίως οι συμφωνίες για αγοραπωλησίες όπλων των κρατών-μελών (βλ.Τουρκία) με τη Ρωσία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.