Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

«Στόχος των ισραηλινών F-16 ήταν ο Άσαντ» – «Έγινε απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης στη Συρία»


Η αλήθεια και η λογική συμβαδίζουν στην τρομερή αποκάλυψη ειδικού αμυντικού αναλυτή στα ρωσικά ΜΜΕ για την πραγματική αποστολή των ισραηλινών μαχητικών F-16 την νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2018, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 και τον θάνατο 15 Ρώσων εξειδικευμένων αξιωματικών.

Το Il-20 ως γνωστό όντως χτυπήθηκε από συριακό πύραυλο S-200 και αυτό συνέβη λόγω της ξαφνικής εμφάνισης στις ακτές της Λαττάκειας κατάφορτων με βόμβες ισραηλινών μαχητικών.

Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι οι στόχοι τους ήταν Ιρανοί που ευρίσκονταν μέσα σε συριακές στρατιωτικές βάσεις.

«Αυτό, επαναλαμβάνω, δεν είναι η επίσημη εκδοχή. Ακόμη και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε το περιστατικό ως «τραγική αλυσίδα τυχαίων περιστάσεων. Προφανώς, όμως κάτι έκρυβε και ο ίδιος», δηλώνει ο Ρώσος ειδικός αναλυτής Z. Karaeb.

«Η πιο μεγάλη πιθανότητα και βασική αιτία του περιστατικού αφορά ειδική αποστολή των Ισραηλινών εκείνο το βράδυ, η οποία αφορούσε την εξόντωση του ίδιου του Προέδρου Άσαντ.

Το δε ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος ενήργησε με τέτοιο τρόπο σαν να ήθελε να παρεμποδίσει την όλη διαδικασία, αλλά έπεσε θύμα ισραηλινής μελετημένης εναέριας τακτικής», συνεχίζει ο ίδιος.

Στην ουσία υπάρχουν για αυτό ένα σωρό αναπάντητα ερωτήματα.

«Πρώτα –πρώτα πώς έλαβε χώρα κάτι τέτοιο;

Ρωσία και Ισραήλ από το 2015 διαθέτουν ένα ειδικό κανάλι επικοινωνίας που συντονίζει όλες τις ενέργειες των στρατιωτικών αεροσκαφών των δύο χωρών στη Συρία.

Για σχεδόν τρία χρόνια, ο Ισραηλινός Στρατός προειδοποιούσε τους Ρώσους στρατιώτες για τις επιδρομές έγκαιρα και αυτοί ελάμβαναν τα μέτρα τους.

Προειδοποιούσε πάντα εκ των προτέρων και όχι όπως την 17 Σεπτεμβρίου, ένα μόλις λεπτό πριν από την νέα επιδρομή. Το γιατί έγινε αυτό δεν έχει ακόμη εξηγηθεί από το Τελ Αβιβ.

Δεύτερον, υπάρχουν πληροφορίες ότι εκείνη την ημέρα οι ιρανικές εγκαταστάσεις στη Συρία δεν αποτελούσαν στόχο οποιασδήποτε μαζικής ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής.

Και αυτό είναι επίσης πολύ παράξενο, γιατί τα ισραηλινά F-16, είχαν εφοδιαστεί σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με βόμβες GBU υψηλής ακρίβειας. Για ποιο λόγο και τι σκοπό είχαν;», τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε αυτή ειδικά την αποστολή είχαν έναν εντελώς διαφορετικό στόχο στη Συρία.

Σκοπός τους ήταν ο ηγέτης της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος θα μετακινούνταν από τη Δαμασκό στη ρωσική βάση Hmeymim και από εκεί για την Μόσχα.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, ο Σύρος πρόεδρος αποτελούσε ιδανικό στόχο για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι προσπάθησαν να το εξουδετερώσουν στο δρόμο προς την αεροπορική βάση, για αυτό και το ρωσικό αεροσκάφος «παρεμβλήθηκε» ανάμεσα σε αυτόν και τα F-16.

«Αν όλα αυτά είναι πραγματικά όπως μου τα μετέφεραν, τότε η αλήθεια γίνεται πιο κατανοητή. Και εξηγείται γιατί το Τελ Αβίβ για πρώτη και μοναδική φορά μετά από πολλά χρόνια, δεν προειδοποίησε τη Μόσχα στους χρόνους που όφειλε, σχετικά με επιδρομή στην Συρία, παρά μόνο ένα λεπτό πριν επίθεση, σαφώς για μην δώσει ευκαιρία σε εμάς (Ρώσους) να σώσουμε τον Άσαντ.

Σαφέστατο και το γιατί το Ισραήλ δεν μπορεί ακόμα να εξηγήσει στο Κρεμλίνο το δήθεν λάθος του. Στην πραγματικότητα, όπως και για ολόκληρο τον κόσμο το Ισραήλ επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο μιας κυρίαρχης χώρας με την οποία οι Ισραηλινοί δεν είναι καν σε κατάσταση πολέμου», τονίζει ο Z. Karaeb.

«Προς το παρόν, αυτή η εκδοχή που μου μεταφέρθηκε δεν είναι του Κρεμλίνου, έχει όμως, σε σύγκριση με την επίσημη, περισσότερο λογική και λύνει πάρα πολλές απορίες», τονίζει ο Ρώσος ειδικός.

«Όχι μόνο αυτό. Ως μια έμμεση επιβεβαίωση ότι ακριβώς αυτή η εξέλιξη που αναφέρω ήταν αληθινή, είναι και το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι στο παρελθόν κατά καιρούς έχουν κάνει πλήθος δηλώσεων σχετικά με τη δυνατότητα και την σκοπιμότητα της δολοφονίας του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Έτσι, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο ισραηλινός υπουργός των εθνικών υποδομών και ενέργειας Yuval Steinitz, δήλωσε τα εξής: «Αν ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ συνεχίσει να επιτρέπει στους Ιρανούς να δρουν εναντίον του Ισραήλ από τη Συρία, το Ισραήλ θα τον απομακρύνει και θα ανατρέψει το καθεστώς του», καταλήγει ο ίδιος.

Ο Ρώσος αμυντικός και πολιτικός αναλυτής Karin Gevorgyan επιβεβαιώνει αυτή την εκδοχή που αφορά την δολοφονική αποστολή των ισραηλινών αεροσκαφών στη Συρία στις 17 Σεπτεμβρίου 2018.

«Το κύριο ερώτημα σε αυτή την ιστορία δεν είναι το γιατί οι Ισραηλινοί πέταξαν στην Συρία εκείνη την ημέρα.

Το κυριότερο ερώτημα είναι γιατί έκαναν εσκεμμένα ένα σοβαρό λάθος. Και τώρα η εικόνα τους στα μάτια της Ρωσίας είναι αλλαγμένη πλήρως. Αυτό το γνώριζαν άρα ότι έκαναν το έκαναν με πλήρη συναίσθηση του κινδύνου που ελλόχευε, τόνισε ο ίδιος.

Η ουσία είναι ότι μετά το περιστατικό οι Ρώσοι κατανόησαν βαθιά ότι δεν γίνεται να τα έχουν με όλους «καλά», για αυτό και μετατρέπουν την Συρία σε ένα τρομερό ρωσικό Φρούριο από κάθε άποψη, ειδικά τώρα που αμερικανική αρμάδα ευρίσκεται έξω από τις συριακές ακτές και την ρωσική βάση στην Ταρτούς, ενώ ετοιμάζονται για τα χειρότερα σενάρια.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.