Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Πούτιν για αυτοκεφαλία: Χρήματα και αμερικανική ενθάρρυνση τα κίνητρα του Βαρθολομαίου


Αποκάλυψη Σοκ από τον Ήρωα πασών των Ρωσιών!

Στις εξελίξεις γύρω από την απόφαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην ουκρανική εκκλησία αναφέρθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη 14η ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ενώπιον περισσότερων από 1.700 δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. 
 
Ο ρώσος πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από την παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην ουκρανική εκκλησία κατά τη 14η ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σήμερα στη Μόσχα. Ο ίδιος ανέφερε πως τα γεγονότα σχετίζονται με την πολιτική και τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία. «Δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και τη θρησκευτική ελευθερία. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε πως υπήρξε «απευθείας κρατική παρέμβαση στις εκκλησιαστικές υποθέσεις στην Ουκρανία». «Αυτό έχει να συμβεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης», συμπλήρωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αναφερόμενος στα κίνητρα της παραχώρησης αυτοκεφαλίας στην ουκρανική εκκλησία, ο πρόεδρος της Ρωσίας εκτίμησε πως «τα χρήματα και η αμερικανική ενθάρρυνση αποτέλεσαν κλειδί για την απόφαση του Βαρθολομαίου να στηρίξει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία».

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη στο Κίεβο το «συνέδριο ενοποίησης», κατά το οποίο εξελέγη ο «Μητροπολίτης» Περεγιασλάβ και Μπίλα Τσέρκβα Επιφάνιος (Δουμένκο) επικεφαλής της σχισματικής εκκλησίας. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας, μόνο δύο επίσκοποι της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας συμμετείχαν στο συμβούλιο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.