Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Οι ΗΠΑ Αλλάζουν επίσημα τους χάρτες για να δείξουν ότι το Γκολάν είναι ισραηλινό έδαφος


Η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε επισήμως τους χάρτες της για να δείξει ότι τα Υψώματα του Γκολάν είναι μέρος του Ισραήλ και δεν είναι πλέον υπό κατοχή.

Τα Υψώματα του Γκολάν καταλήφθηκαν από το Ισραήλ τον Ιούνιο του 1967. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να ενημερώσει τους χάρτες της.

Παρά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι σύμμαχοί τους, του Αραβικού Συνδέσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψαν την κίνηση αυτή, δηλώνοντας ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την κυριαρχία του Ισραήλ στην περιοχή αυτή.

Εκτός από τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κίνα και η Ρωσία καταδίκασαν επίσης την απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν σε ξεχωριστές δηλώσεις.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Όρη Γκολάν κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967. Όφειλε να αποσυρθεί από την περιοχή, σύμφωνα με την απόφαση του ΟΗΕ 242, όπως σημειώνει η «L’Antidiplomatico». 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.