Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ο Πούτιν αποκαλύπτει ποιος θα γίνει ο «κυρίαρχος του κόσμου»

Σε μια αποκάλυψη που δεν θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφού εκμυστηρεύθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίου ποιος θα είναι αυτός που θα κυβερνήσει τον κόσμο.

Ποιος θα κυριαρχήσει στον κόσμο; Σε αυτό το ερώτημα επιχείρησε να απαντήσει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία πρέπει να εξασφαλίσει την τεχνολογική κυριαρχία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Όποιος μπορεί να εξασφαλίσει το μονοπώλιο σε αυτόν τον τομέα, θα γίνει ο «κυρίαρχος του κόσμου», δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Έχω ήδη πει και θέλω να το επαναλάβω για άλλη μια φορά: αν κάποιος μπορεί να έχει το μονοπώλιο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, οι συνέπειες είναι ξεκάθαρες σε όλους μας, θα γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέδριο για την ανάπτυξη τεχνολογιών που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη.

Σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο ότι «πολλές αναπτυγμένες χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει σχέδια δράσης για την ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών».

«Και φυσικά, πρέπει να διασφαλίσουμε την τεχνολογική κυριαρχία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης», πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως αυτή είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της Ρωσίας και πως αυτός ο τομέας είναι εξίσου σημαντικός και για την ποιότητα ζωής των Ρώσων πολιτών, την ασφάλεια και, «τελικά, την αμυντική ικανότητα του κράτους».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.