Τα 30 αργύρια που θα μοιραστούν στην Μεγαλόνησο. του Κίμωνα Χαραλάμπους
Η Τουρκία επιμένει στην προκλητική της στάση στην ανατολική Μεσόγειο και φαίνεται πως με την παραμονή του «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ θέλει να δημιουργήσει, από την πλευρά της, τετελεσμένα, εμποδίζοντας την κοινή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου–Ισραήλ-Αιγύπτου, υπό την αιγίδα της διεθνιστικής Δύσης.
ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτος έχουν σταθεί, φαινομενικά, «απέναντί» της και στο πλευρό της Κύπρου, καλώντας την να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ. Όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο, παρά τις φαινομενικές διεθνιστικές πιέσεις η Τουρκία εμμένει στην απόφασή της να συνεχίσει τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Ο «Πορθητής» (το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ») έχει αγκυροβολήσει στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, έξω από την Πάφο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει έρευνες.
«Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Αναμένουμε από το ΝΑΤΟ σε αυτή τη διαδικασία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και να μας στηρίξει για να αποτραπεί η ένταση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.
Τι θέλει λοιπόν η Τουρκία; Να έχει «μερίδιο» στην ενεργειακή πίτα μέσω των Τουρκοκυπρίων και των εποίκων που έχει «φυτέψει« στην Μεγαλόνησο.
Τι θέλει η Νέα Τάξη; Να «λύσει» το Κυπριακό με ένα σχέδιο τύπου Ανάν, το οποίο θα μετατρέπει την ελεύθερη Κύπρο σε «κοινότητα» ενός ομόσπονδου κράτους, δίνοντας στον Ελληνισμό, μέσω των πολυεθνικών που εποφθαλμιούν τα κοιτάσματα στην Κυπριακή ΑΟΖ, 30 αργύρια (χρηματικά οφέλη από τα όποια κοιτάσματα και την αξιοποίησή τους, τα περισσότερα θα πάνε στα ταμεία της παγκόσμιας κυβέρνησης), τα οποία θα πρέπει να μοιραστούν με τους τουρκοκύπριους, οι οποίοι θα βάλουν στο παιχνίδι την Τουρκία.
Πιο είναι λοιπόν το πρόβλημα που παρουσιάζουν; Η επιθετικότητα της Τουρκίας!
Ποια θα είναι η «λύση»;
Σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε., Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε στην καθημερινή ενημέρωση των ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών ότι «όσον αφορά την απόφαση της Τουρκίας να στείλει πλοία για να ξεκινήσουν υπεράκτιες γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο, ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις. Η θέση μας σχετικά με την εξερεύνηση των υδρογονανθράκων δεν έχει αλλάξει. Οι υπεράκτιοι υδρογονάνθρακες μπορούν να ωφελήσουν και τις δύο κοινότητες στην Κύπρο».
Σημείωσε πως ο «ελληνοκύπριος ηγέτης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης συμφώνησαν στις διαπραγματεύσεις τους, πως οι φυσικοί πόροι σε μία… ενωμένη Κύπρο, θα ανήκουν στην αρμοδιότητα της μελλοντικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης».
Ιδού λοιπόν η «λύση» της Νέας Τάξης, όπως την μαντέψαμε στο χθεσινό μας άρθρο!
Χάριν της ειρήνης και για να ξεπεραστεί η τουρκική προκλητικότητα θα προταθεί η εφαρμογή της ομοσπονδοποίησης της Κύρου, με προοπτική, η οποία θα ικανοποιεί λογικά την τουρκική πλευρά, προκειμένου να παύσει να προκαλεί.
Ό,τι πουν οι σύμμαχοι. Δεν αποκλείεται σε λίγο τους παρουσιάσουν ένα νέο σχέδιο Ανάν, προκειμένου να μειωθεί η ένταση με την Τουρκία χάριν της… ειρήνης.
Πηγή: https://www.el.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.