Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

“Κλέφτες Νεφών”: Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ ότι του κλέβει τα σύννεφα!


Ένας ιρανός στρατηγός κατηγόρησε το Ισραήλ για χειραγώγηση καιρού ώστε να αποφευχθεί η βροχή πάνω από την Ισλαμική Δημοκρατία, ισχυριζόμενος ότι η χώρα του αντιμετωπίζει «κλοπή νεφών» 

“Το μεταβαλλόμενο κλίμα στο Ιράν είναι ύποπτο”, δήλωσε ο γενικός ταξίαρχος Gholam Reza Jalali, επικεφαλής του Οργανισμού Πολιτικής Άμυνας του Ιράν, σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε η υπηρεσία ειδήσεων ISNA.

“Υποψιαζόμαστε ότι οι διεθνείς παρεμβάσεις έχουν παίξει ρόλο στην αλλαγή του κλίματος”, ανέφερε ο Jalali, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα μιας ιρανικής επιστημονικής μελέτης το “επιβεβαιώνουν”.

“Το Ισραήλ και μια άλλη χώρα στην περιοχή έχουν κοινές ομάδες που εργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι τα σύννεφα που εισέρχονται στον ιρανικό ουρανό δεν είναι σε θέση να απελευθερώσουν βροχή”, δήλωσε.

“Επιπλέον, αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της νέφωσης και της κλοπής του χιονιού”, πρόσθεσε ο Jalali, επικαλούμενος έρευνα που έδειξε ότι πάνω από 2.200 μέτρα, όλες οι ορεινές περιοχές μεταξύ Αφγανιστάν και Μεσογείου καλύπτονται από χιόνι, εκτός από το Ιράν.

Ωστόσο, η μετεωρολογική υπηρεσία του Ιράν φάνηκε σκεπτικιστική, λέγοντας ότι πιθανώς ο στρατηγός κατέχει έγγραφα για τα οποία οι ίδιοι δεν γνωρίζουν, κι ότι, με βάση τις μετεωρολογικές γνώσεις, δεν είναι δυνατόν μια χώρα να κλέψει χιόνι ή σύννεφα, δήλωσε ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Ιράν Ahad Vazife, σύμφωνα με την ISNA.

Μήπως η μετεωρολογική υπηρεσία δεν γνωρίζει τις εξελιγμένες δυνατότητες της στρατιωτικής τεχνολογίας; Δύσκολο να το πιστέψουμε.

Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας ιρανός αξιωματούχος κατηγορεί τους εχθρούς της χώρας ότι κλέβουν την βροχή του.

Ο πρώην πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ το 2011 κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι σχεδίαζαν «να προκαλέσουν ξηρασία» στο Ιράν, προσθέτοντας ότι “οι ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό για να αναγκάσουν τα σύννεφα να απορρίψουν το νερό τους στην δική τους ήπειρό”.

Σε ένα βίντεο τον περασμένο μήνα που απευθύνθηκε στους Ιρανούς, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πρότεινε να μοιραστεί την εμπειρογνωμοσύνη του Ισραήλ για το νερό με το Ιράν, λέγοντας ότι «ο ιρανικός λαός είναι θύματα ενός σκληρού και τυραννικού καθεστώτος που τους αρνείται ζωτικό νερό», κι ότι το Ισραήλ είχε παρόμοια ζητήματα νερού και βρήκε τρόπους αντιμετώπισής τους, προσθέτοντας ότι η ισραηλινή τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους Ιρανούς.

Ωστόσο οι Ιρανοί δεν είναι οι μόνοι που ισχυρίζονται ότι γίνονται παρεμβάσεις στον καιρό. Πριν ακριβώς δύο χρόνια, η Ινδία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι υπεύθυνες για την “κλιματική αλλαγή” και την χειραγώγηση καιρού μέσω στρατιωτικής τεχνολογίας.

Ο καιρικός πόλεμος ή αλλιώς οπλοποίηση περιβάλλοντος, υποτίθεται ότι απαγορεύτηκε από τις παγκόσμιες κυβερνήσεις τον Μάιο του 1977 στη Γενεύη και τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο του 1978 μέσω της Σύμβασης για την Τροποποίηση του Περιβάλλοντος (ENMOD). Ενώ η τεχνολογία υπάρχει εδώ και δεκαετίες και συνεχώς εξελίσσεται, θεωρούνται “εικασίες” οι ισχυρισμοί του Ιράν ότι το Ισραήλ κλέβει το νερό τους μέσω τεχνικών τροποποίησης καιρού. Αλλά οι δυνατότητες εφαρμογής περιβαλλοντικού πολέμου, είναι κάτι σαν το “όλος ο κόσμος τούμπανο και κάποιοι κρυφό καμάρι…”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.