Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Πως η Τουρκία «θα προδώσει» την Ρωσία


Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα...

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μέσω Αιγαίου θα καταφθάσουν στην Τουρκία οι πύραυλοι του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, ενώ σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας το όγδοο αεροσκάφος με τμήματα των S-400 προσγειώθηκε στην Τουρκία και η παράδοση συνεχίζεται κανονικά.

Είναι θέμα χρόνου οι S-400 να εγκατασταθούν και να ενεργοποιηθούν και να είναι πλέον επιχειρησιακοί. Τι θα γίνει όμως αν η Τουρκία αλλάξει στάση και εν τέλει στραφεί εκ νέου κατά της Ρωσίας; Πως μπορεί να συμβεί αυτό; 

Ο Ερντογάν, που έχει ρίξει βάρος στα σχέδια των Κούρδων για «ανεξάρτητο Κουρδιστάν» σε Βόρεια Συρία, ΝΑ Τουρκία, ΒΔ Ιράκ, και στην Κύπρο, να δράσει εκτός πλαισίου ρωσικών συμφερόντων.
Να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Τουρκία και ο νέος Πρόεδρος (προωθείται ο διεθνιστής Ιμάμογλου) να αλλάξει προσανατολισμό, επανατοποθετώντας πλήρως την Τουρκία στην σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ εις βάρος της νέας συμμαχίας με την Ρωσία.

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι Ρώσοι, προφανώς διαθέτουν τον τρόπο να ελέγξουν ή να αδρανοποιήσουν τους νέους S-400 αλλά και να κατευθυνθούν, άπαξ και η «ζημιά» που θα πάθουν από πιθανή αλλαγή πλεύσης της Άγκυρας είναι σοβαρή, προς Τουρκία.

Θυμηθείτε το άρθρο μας, στο οποίο δεν αποκλείεται να επανέλθουμε αργά ή γρήγορα:

ΟΛΑ σε λίγο ΕΤΟΙΜΑ: Ρωσικός Στρατός «ανενόχλητος» προς την Κωνσταντινούπολη

Μην ξεχνάτε πως, ΕΙΔΙΚΑ, στην πολιτική «τα πάντα ρει».

Όπως σχολιάζουν τα τουρκικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, «οι ρωσικοί S-400 τοποθετούνται σε μία ασταθή περιοχή (Τουρκία, Μέση Ανατολή)», όπου αυτό που κυριαρχεί, στην παρούσα φάση, είναι οι απειλές από όλες τις πλευρές που συμμετέχουν στο εν λόγω ζήτημα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. 
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.