Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Κανονικότητα: Στην Αγία Τριάδα ορκίστηκε η πλειοψηφία της Βουλής



Γέμισε με ιερείς η αίθουσα της Ολομέλειας...

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας των μελών της νέας Βουλής με την είσοδο στο χώρο της ολομέλειας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον οποίο είχε χειραψία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η προσέλευση των 300 βουλευτών ξεκίνησε από τις 10 το πρωί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έφτασε στο χώρο λίγο μετά τις 10:30 να εύχεται «καλή δύναμη σε όλους».

Η πλειοψηφία της Βουλής ορκίστηκε πρώτη στην Αγία Τριάδα, σε αντιδιαστολή με την προηγούμενη Ολομέλεια, της οποίας η πλειονότητα είχε δώσει πολιτικό όρκο αθεΐας.

H τελετή αγιασμού της Βουλής από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, που ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:20, διήρκησε δεκατέσσερα λεπτά.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την είσοδό του στην αίθουσα της ολομέλειας χαιρέτησε δια χειραψίας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά» ενώ αποχωρώντας είχε χειραψία με τον αντιπροεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένο.

Μετά την ορκωμοσία των βουλευτών με θρησκευτικό όρκο και αφού περίμεναν να φύγουν οι ιερείς που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, ορκίστηκαν τρεις βουλευτές στο Κοράνι ενώ ακολούθησε ο πολιτικός όρκος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και βουλευτές από το ΜεΡΑ 25. 
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.