Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Η Νέα Τάξη θέλει πίσω την Τουρκία – Αποκάλυψη στην Deutsche Welle


του Κίμωνα Χαραλάμπους

O Eκρέμ Ιμάμογλου, νέος δήμαρχος της Κων/πολης, έκανε ηγετική εμφάνιση στην Deutsche Welle, αποκαλύπτοντας πως έχει ξεκινήσει μία μακρά διαδικασία αλλαγής στην Τουρκία, η οποία θα επαναφέρει, προφανώς την γείτονα πίσω στην σφαίρα επιρροής της Νέας Τάξης (ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.).

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, o 49χρονος νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) έχει πολλούς λόγους να χαίρεται:

Μετά από 25 χρόνια επικράτησης του κυβερνώντος κόμματος (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, η αδιαμφισβήτητη νίκη του Ιμάμογλου σε δύο μάλιστα εκλογικές αναμετρήσεις θεωρήθηκε από πολλούς αναλυτές σημείο τομής.

Γράφει η Deutsche Welle:

Κάποτε ο Ταγίπ Ερντογάν είχε πει: «Όποιος κυβερνά την Κωνσταντινούπολη, κυβερνά την Τουρκία». Για τον Εκρέμ Ιμάμογλου σίγουρα, όπως λέει, οι πρόσφατες εκλογές στην Kων/πολη αποτελούν «ορόσημο». Όπως όμως υπογραμμίζει: «Πρόκειται μόνο για την αρχή μιας μακράς διαδικασίας. Για να έχουμε επιτυχία μακροπρόθεσμα, πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι ως κόμμα της αντιπολίτευσης πρέπει να πετύχουμε πρωτίστως σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως ο Ιμάμογλου είναι ο εκλεκτός των αριστερόστροφων διεθνιστών, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ερντογάν, ο οποίος έχει συμμαχήσει με την Ρωσία, που στηρίζεται από το αντίπαλο στρατόπεδο, εκείνο της αντί-διεθνιστικής Εθνικής Δεξιάς.

Δηλώνει μεν μουσουλμάνος, αλλά σύμφωνα με την Deutsche Welle, «την Πρωτομαγιά βγήκε στους δρόμους να διαδηλώσει για τα δικαιώματα των Τούρκων εργαζομένων».

Ένα είναι το βέβαιο: Η Νέα Τάξη θέλει πολιτική αλλαγή στην Τουρκία, άπαξ και ο Ερντογάν δεν αλλάξει σύντομα στάση, εξακολουθώντας να προσεγγίζει όλο και περισσότερο την Ρωσία, η οποία προωθεί τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή.
 
 
Πηγή: Deutsche Welle, https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.