Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

«Ο κομμουνισμός είναι μια ισχυρή αντι-χριστιανική αίρεση»


Απόσπασμα από το βιβλίο “Ultimate Things: An Orthodox Christian Perspective on the End Times” («Τελευταία Πράγματα: Μια Ορθόδοξη Χριστιανική Προοπτική για τους Έσχατους Καιρούς») του Dennis E. Engleman (1995).

Καθ’ όλη την διάρκεια των καιρών της Εκκλησίας, το μυστήριο της ανομίας δούλεψε διακριτικά και ύπουλα για την προώθηση της απιστίας. Ο σατανικής έμπνευσης ανθρωπισμός, ο οποίος είχε λάβει μεγάλη ώθηση κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού, έφθασε στο μηδενιστικό ναδίρ του στις αρχές του εικοστού αιώνα, με τη μορφή του αθεϊστικού κομμουνισμού. Η ουτοπική ιδεολογία η οποία βρίσκεται στη ρίζα του κομμουνισμού, και μάλιστα στην πιο εκκοσμικευμένη σκέψη, σπάνια γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτή, ακόμη και από τους υποστηρικτές της. Έχει γίνει μέρος της ανέλεγκτης ιδεολογικής κληρονομιάς της μετά τον Διαφωτισμό εποχής.

Μπολσεβίκοι επί το έργον
“Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι είναι ο κομμουνισμός», αναφέρει ο πατέρας Σεραφείμ Ρόουζ. «Δεν είναι απλώς ένα πολιτικό καθεστώς που έκανε κατάχρηση εξουσίας, αλλά ένα ιδεολογικό-θρησκευτικό σύστημα, στόχος του οποίου είναι να ανατρέψει και να αντικαταστήσει όλα τα άλλα συστήματα, και πάνω απ’ όλα τον Χριστιανισμό.

Ο κομμουνισμός είναι στην πραγματικότητα μια πολύ ισχυρή αίρεση της οποίας η κεντρική θέση. . . είναι ο χιλιασμός : η ιστορία πρόκειται να φτάσει στο αποκορύφωμα της σε μια αόριστη κατάσταση επίγειας μακαριότητα, μια τέλεια ανθρωπότητα που θα ζει σε τέλεια ειρήνη και αρμονία”.

Ο κομμουνισμός επιτέθηκε συγκεκριμένα στις χώρες, οι οποίες είχαν διατηρήσει τις πιο αρχαίες χριστιανικές παραδόσεις – την Ρωσία, την Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Σερβία. Η προπαγάνδα απεικονίζει τον μπολσεβικισμό ως μια πολιτική / κοινωνική εξέγερση, κάτι το οποίο οι αφελείς σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να φαντάζονται ότι ήταν. Αλλά η «επανάσταση» ήταν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό - στην πραγματικότητα ήταν μια μάχη εναντίον του Χριστιανισμού.

Οι Μπολσεβίκοι όχι μόνο μισούσαν τον αυτοκράτορα, αλλά και ό, τι εκπροσωπούσε. Δεν αρκέστηκαν στο να τον δουν να καθαιρείται, αλλά ήθελαν αυτόν και κάθε μέλος της οικογένειάς του νεκρούς*, έτσι ώστε η αρχαία σχέση της χριστιανικής μοναρχίας που εκτείνεται πίσω στην Μεγάλη Κωνσταντινούπολη να διακοπεί για πάντα.

ΥΓ: «Ο κομμουνισμός είναι μια ομαδική δαιμονοληψία» - Richard Wurmbrand, από το βιβλίο «Ο Άγνωστος Καρλ Μαρξ» - Διάβασε: Η Γενοκτονία των Ψυχών

* Περί του εβραϊκής καταγωγής επικεφαλής δολοφόνου του Τσάρου, Yakov Mikhailovich Yurovsky, διάβασε και : Μπολσεβικισμός και Εβραίοι
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.