Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Πως οι ΗΠΑ απέτρεψαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία


Για τους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη, οι Πούτιν και Τραμπ είναι θανάσιμοι εχθροί.

Ωστόσο παρά το ότι τα ΜΜΕ παγκόσμια έχουν συμβάλλει στο να δημιουργηθεί και να προωθηθεί αυτή η εικόνα, τα ίδια τα γεγονότα την διαψεύδουν. Όταν συναντήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Αμερικανό ομόλογό του στο πλαίσιο του διεθνούς φόρουμ των G20, η μεταξύ τους συνομιλία μόνο…«εχθρική» δεν έμοιαζε.

Αυτό, διότι όπως σας έχουμε γράψει στο El.gr, Τραμπ και Πούτιν δουλεύουν για την Εθνική Δεξιά, τον ιδεολογικό-πολιτικό πόλο εξουσίας που βασίζεται στο τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια και αντιμάχεται την Νέα Τάξη των Πραγμάτων, που εκφράζεται εν γένει από την αριστερά και επιθυμεί μια παγκόσμια LGBTQ κοινωνία.

Καταλαβαίνετε, πως Τραμπ και Πούτιν δουλεύουν ουσιαστικά μαζί και απλά παριστάνουν τους εχθρούς σε συγκεκριμένες περιστάσεις για το απώτερο όφελος της Εθνικής Δεξιάς. Υπάρχουν όμως και φορές όπου οι δυο ηγέτες, δείχνουν ξεκάθαρα σημάδια συνεργασίας.

Μία από αυτές ήταν σήμερα, όταν ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του για τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που όπως είπε, επέτρεψαν στη Ρωσία να ματαιώσει επιθέσεις στο έδαφός της.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για τη διαβίβαση, μέσω των ειδικών υπηρεσιών, πληροφοριών που επέτρεψαν να εμποδιστεί η υλοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ρωσική προεδρία, χωρίς να διευκρινίζει τη φύση των πληροφοριών αυτών.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέφερε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι συνέλαβε την Παρασκευή δύο Ρώσους πολίτες οι οποίοι φέρεται ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, σε «πολυσύχναστα σημεία» στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για το Νέο Έτος.

Η FSB διευκρίνισε πως οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν «στη βάση πληροφοριών που είχαν ληφθεί από τους Αμερικανούς εταίρους μας».

«Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους τεκμήρια που μαρτυρούσαν την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής ενέργειας», πρόσθεσε η FSB σύμφωνα με την οποία έχει ξεκινήσει έρευνα.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.