Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Παλαιστινιακή αποκάλυψη για τον Τρίτο Ναό – Αν ισχύει τότε τα «πάντα επί θύραις»


Πράγματι ραγδαίες οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή»...

«Το Ισραήλ χτίζει τον (τρίτο) Ναό του Σολομώντα κάτω από το τέμενος Αλ Άκσα», αναφέρει η επίσημη τηλεόραση της Παλαιστίνης σε βίντεο που επικαλούνται ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

«Διεξάγονται εργασίες κατασκευής κάτω από το τέμενος Αλ Άκσα για να αναγερθεί ο υποτιθέμενος Ναός του Σολομώντα», σύμφωνα πάντα με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να μην πιστεύουν την εν λόγω αναφορά, καθώς δεν μπορούν να δουν κάτι σχετικό στο τέμενος.

Αν η είδηση ισχύει, τότε σημαίνει πως τα πάντα βρίσκονται επί θύραις, αν αναλογιστεί κανείς πως οι Μεγάλες Δυνάμεις, με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ, πασχίσουν να συμφωνήσουν σε σχέδιο επίλυσης του Παλαιστινιακού και κήρυξης παγκόσμιας ειρήνης με αρχή την Μεσόγειο.

Η Ιερουσαλήμ, όπου θα κτιστεί ο Τρίτος Ναός, ή αλλιώς η «πόλη-λάφυρο» όπως την έχουν χαρακτηρίσει ιστορικοί, ανέκαθεν αποτελούσε το μεγαλύτερο αγκάθι στην πολυετή αραβο-ισραηλινική διένεξη. Το καθεστώς της πόλης εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες χωρίς ορατή προοπτική επίλυσης.

Στην Ιερουσαλήμ, το μνημείο – σύμβολο του Ιουδαϊσμού και το ιερότερο σημείο λατρείας των Εβραίων όλου του κόσμου αποτελεί το Τείχος των Δακρύων, που βρίσκεται πάνω στο Όρος του Ναού, στο οποίο επιδιώκουν την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού του Σολομώντα.

Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο φαντάζει ανήκουστο για τους απανταχού μουσουλμάνους!

Ο λόγος; Εκεί ακριβώς εφάπτεται και εκτείνεται ο τρίτος ιερότερος μουσουλμανικός τόπος μετά την Μέκκα και την Μεδίνα.

Πρόκειται για το λεγόμενο Χαράμ αλ Σαρίφ που στα αραβικά σημαίνει «ευγενές ιερό» με τον Θόλο του Βράχου που βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Δεύτερου Ναού. Εκεί λένε πως έλαβε χώρα ο μύθος της «θυσίας του Αβραάμ».

Έτσι, αυτοί που θέλουν να δώσουν την «λύση» του Παλαιστινιακού για την «ειρήνη», θα καλέσουν εβραίους και μουσουλμάνους να χτίσουν μαζί, στο όνομα του Αβραάμ, κοινού πατέρα και των δύο, τον Τρίτο Ναό, όχι προς ανάδειξη του εβραϊκού δόγματος, παρά μιας παγκόσμιας κοινωνίας.

Ως εκ τούτου ο «ειδικός» Dr. Ibrahim Al-Rabi είπε πως πρέπει να γίνει κατανοητό πως το «Τείχος των Δακρύων (Δυτικό Τείχος)» δεν έχει καμία σύνδεση στους Εβραίους».
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.