Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Παρέμβαση ΜΥΣΤΗΡΙΟ για την Αγιά Σοφιά που θύμισε… Τρίτο Ναό


Διεθνές παιχνίδι για το Σύμβολο του Ελληνισμού

Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί για την Αγιά Σοφιά, η διεθνιστική κοινότητα αποφάσισε να αντιδράσει.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ή αλλιώς «πράσινος Πατριάρχης», μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να μας ενώνει μία κληρονομιά 1.500 ετών, μας χωρίζει. Είμαι στεναχωρημένος και συγκλονισμένος».

«Επιζήσαμε για 17 αιώνες και θα μείνουμε εδώ για πάντα, όπως θέλει ο Θεός», συμπλήρωσε ο Πατριάρχης.

Η εφημερίδα από την πλευρά της επικρίνει την διαχρονική στάση της Τουρκίας απέναντι στους χριστιανούς όχι μόνο στα εδάφη που κατέχει τώρα αλλά και στην Μέση Ανατολή.

Ο λόγος είναι προφανής: η Τουρκία παραμεγαλώνει και οι διεθνιστές θέλουν «ειρήνη» και συνύπαρξη των θρησκειών, πόσο μάλλον στα ιστορικά θρησκευτικά «σύμβολα» όπως η Αγιά Σοφιά ή ο (Τρίτος) Ναός του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ (Συνύπαρξη Εβραίων, μουσουλμάνων, χριστιανών). Στόχος το να εγκαθιδρυθεί όσο πιο αναίμακτα γίνεται μία παγκόσμια κυβέρνηση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Πατριάρχης τοποθετήθηκε επί του θέματος σε μία αμερικανική διεθνιστική εφημερίδα.. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός πως πράγματι η Άγκυρα οφείλει να σεβαστεί την Αγιά Σοφιά και τους Έλληνες της Πόλης.

Επιπλέον, ο Βαρθολομαίος δεν επιθυμεί την απώλεια της θέσης του στο Πατριαρχείο, σε μία Τουρκία η οποία θα ισλαμοποιηθεί πλήρως, αγνοώντας ή ακόμα και καταπιέζοντας τις υπόλοιπες θρησκείες.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το όργιο τουρκικής προκλητικότητας με επίκεντρο την Αγία Σοφία, καθώς με σημερινές δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμντουλχαμίτ Γκιούλ τάχθηκε υπέρ της μετατροπής της σε τζαμί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιουλίου το Συμβούλιο Επικρατείας της Τουρκίας αποφασίζει για το αν η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τζαμί ακυρώνοντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του 1934 με την οποία είχε μετατραπεί σε μουσείο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γκιουλ στο τηλεοπτικό κανάλι Kanal24, τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος περί ιδρυμάτων, που καθιστά υποχρεωτικό ένα κληροδότημα να επιτελεί το σκοπό τον οποίο του έθεσε ο κληροδότης του.

«Mας παραχωρήθηκε ως τζαμί, ως τόπος λατρείας και από νομικής και διοικητικής απόψεως εφόσον αποτελεί κληροδότημα σε ίδρυμα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος περί ιδρυμάτων. Άρα από τη στιγμή που η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου, σε ένα κράτος δικαίου είναι υποχρεωτικό ένα κληροδότημα να επιτελεί το σκοπό τον οποίο του έθεσε ο κληροδότης του», είπε ο Γκιούλ, εννοώντας τον Μωάμεθ τον Πορθητή.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.